Quantcast

V. Putinas: 1917-ųjų bolševikų revoliucija turėjo nevienareikšmių pasekmių

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad 1917-ųjų bolševikų revoliucija turėjo „nevienareikšmių“ padarinių.

Kitą mėnesį Rusija minės 100-ąsias bolševikų revoliucijos metines.

Per kasmet vykstančią Valdajaus klubo tarptautinių ekspertų konferenciją V. Putinas pareiškė, kad „revoliucija visada yra atsakomybės trūkumo pasekmė“.

„Šiandien noriu atkreipti dėmesį į šimtmečio senumo pamokas, 1917 metų revoliuciją, – sakė prezidentas tarptautinės konferencijos dalyviams. – Matome, kad jos rezultatai buvo nevienareikšmiai. Matome, kaip glaudžiai susipynusios neigiamos ir, reikia pripažinti, teigiamos tų įvykių pasekmės.“

„Nejaugi nebuvo galima vystytis ne revoliucijos, o evoliucijos keliu; ne sugriaunant valstybingumą ir negailestingai sudaužant milijonų žmonių likimus, o palaipsniui ir nuosekliai judant pirmyn?“ – klausė V. Putinas.

Prezidentas retai pasisako šiuo klausimu, o Rusijos vyriausybė kol kas nepaskelbė, ar planuoja kokių nors renginių šiam įvykiui pažymėti. V. Putino kritikai tvirtina, kad 100-osios bolševikų revoliucijos metinės yra itin nepatogi Kremliui tema.

Manoma, kad 1999-aisiais į Rusijos valdžią atėjęs V. Putinas kitąmet sieks ketvirtos kadencijos prezidento poste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių