Quantcast

V. Orbanas: ES ir G. Sorosas siekia „islamizuoti“ Europą

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos lyderiai ir Vengrijoje gimęs amerikietis George'as Sorosas (Džordžas Sorosas) siekia „naujos, maišytos, islamizuotos Europos“, šeštasdienį pareiškė prieš migrantus nusistatę Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.

Per vizitą Rumunijoje V.Orbanas sakė, kad Vengrijos pasistatytos pasienio tvoros, palaikomos kai kurių kitų Vidurio Europos valstybių, pavers niekais ES ir G.Soroso pastangas didinti musulmonų migraciją į Europą.

Vengrija nesutinka priimti migrantų, „galinčių pakeisti šalies kultūrinę tapatybę“, bet visada liks vieta, kur „Vakarų Europos krikščionys galės rasti saugumą“, teigė premjeras.

V.Orbanas, 2018-ųjų balandį sieksiantis būti perrinktas ketvirtai kadencijai, sakė, kad Vengrijos opozicijos partijos turi mažai galimybių varžytis su jo vyriausybe.

„Per artėjančią kampaniją visų pirma turime susigrumti su išorinėmis jėgomis, – V.Orbanas sakė per kultūros festivalį Beile Tušnade. – Turime priešintis Soroso mafijos tinklui ir Briuselio biurokratams. Ir ateinančius devynis mėnesius kovosime su jų valdoma žiniasklaida.“

G.Sorosas tapo svarbiu V.Orbano ir jo vyriausybės taikiniu.

Neseniai Vengrija priėmė įstatymų, turinčių priversti užsidaryti arba persikelti Budapešte veikiantį Vidurio Europos universitetą, 1991 metais įkurtą G.Soroso. Taip pat buvo priimtos naujos taisyklės dėl nevyriausybinių organizacijų, bent dalį finansavimo gaunančių iš užsienio; pasak kritikų, naujoji tvarka stigmatizuoja tokias grupes, o daugelis jų yra remiamos G.Soroso Atviros visuomenės fondo.

V.Orbanas pakartojo kaltinimus, kad G.Soroso finansuojamos NVO nori susilpninti Vengrijos saugumą, gindamos prieglobsčio ieškotojus. Premjeras teigė, kad Vengrijai pavyko sustabdyti „migrantų invaziją“ spygliuotų vielų tvoromis prie savo sienų su Serbija ir Kroatija.

Vengrijoje neseniai pasibaigusi G.Sorosą smerkiančių plakatų kampanija dėl antisemitiško tono buvo kritikuojama žydų organizacijų.

Vengrijos valstybinės žiniasklaidos transliuotoje kalboje V.Orbanas pakartojo, kad ES lyderiai vis labiau kišasi į Bendrijos narių teises ir stengiasi primesti savas taisykles, pavyzdžiui, susijusia su didėjančia imigracija, nors su joms, anot premjero, nesutinka dauguma europiečių.

V.Orbanas taip pat sakė, kad Lenkija, patirianti ES spaudimą dėl pastangų įvykdyti reformą, padarysiančią šalies Aukščiausiąjį Teismą priklausomą nuo politinės kontrolės, pakeitė Vengriją kaip ES „vyriausiojo inkvizitoriaus“ – Europos Komisijos pirmininko pavaduotojo Franso Timmermanso (Franso Timermanso) – taikinys.

„Tiesa tokia, kad šiuo metu pagrindinis inkvizicijos taikinys ir nacionalinio valdymo, kurį siekiama silpninti, naikinti ir laužyti, pavyzdys yra Lenkija, – pabrėžė jis. – Vengrija naudos visas Europos Sąjungos teisines galimybes, kad parodytume solidarumą su lenkais.“

Paklaustas apie pasirinkimą tarp JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino, V.Orbanas atsakė anekdotu apie lenką, kurio prašoma pasirinkti Hitlerį arba Staliną.

„Jis atsako, kad renkasi Marlene Dietrich (Marlen Dytrich), – juokdamasis sakė Vengrijos lyderis. – Tuo noriu pasakyti, kad neįmanoma pateikti gero atsakymo į blogą klausimą.“

V.Orbanas prieš metus vienas pirmųjų pasveikino D.Trumpą su pergale pernai metais vykusiuose prezidento rinkimuose, o V.Putinas per pastaruosius dvejus metus dukart lankėsi Vengrijoje. Be kita ko, Budapeštas su Maskva tariasi dėl naujų rusiškų reaktorių statybos vienintelėje Vengrijos atominėje elektrinėje.

V.Orbanas sakė, kad jo šalies užsienio politikos „kelrodė žvaigždė“ bus „Vengrijos interesai“, o ne „Trumpo, Putino ar (Vokietijos kanclerės Angelos) Merkel“ interesai.

Premjeras tvirtino, kad Vengrija dėl mažo gimstamumo tapo „nykstančia rūšimi“, tad vyriausybė naudoja iš tarptautinių bendrovių surenkamus mokesčius socialinei politikai finansuoti, skatinant šeimas auginti daugiau vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

algirdas

algirdas portretas
Saunuolis.Bent vienas es lyderis pavadino daiktus tikraisiais vardais.

jonas

jonas portretas
..va kur saunuolis,o ne subinlaizys.Tuo viskas ir pasakyta.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių