Quantcast

V. Landsbergis: rusų reakciją dėl B. Nemcovo žūties parodys opozicijos mitingas

  • Teksto dydis:

Rusijos visuomenės ir opozicijos reakciją dėl Boriso Nemcovo žūties parodys sekmadienį Maskvoje vyksiantis opozicijos mitingas, sako Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo Akto signataras, pirmas šalies faktinis vadovas atkūrus nepriklausomybę Vytautas Landsbergis.

„Mes matysime, kaip reaguos ir opozicija, ir platesnė visuomenė, kuri buvo kviečiama išeiti į protesto demonstraciją. Kaip dabar vyks ta demonstracija. Ji gali būti didesnė, o gali būti žmonės išgąsdinti“, - BNS sakė V.Landsbergis.

„(Mitingas - BNS) gali būti indikatoriumi, ar tikrai žmonės yra pasipiktinę, tie, kurie juo nepatenkinti, protestuoja, ar bus išgąsdinti“, - pridūrė jis.

Jis teigė, kad Rusija naikina savo priešus ir tai yra smūgis šios šalies perspektyvoms.

„Teroristinė ir barbarų valstybė naikina savo priešus. (...) Tai yra smūgis visiems žmonėms, ne tik Rusijos opozicijai. Tai yra smūgis žmoniškumui ir Rusijai, jos žmoniškesnėms perspektyvoms“, - aiškino V.Landsbergis.

Pasak jo, dėl susidorojimo su opozicijos atstovu Lietuva ir Vakarų valstybės turėtų ne pasmerkti Rusiją, o imtis sankcijų.

„Tai yra vienas iš tokių įvykių, kur pasmerkti yra tiesiog banalu. Yra rutina pareikšti susirūpinimą, griežtai pasmerkti. Jie juokiasi iš tokių pasmerkimų. Turi būti veiksmai - tik į veiksmus Rusijos valdžia reaguoja, o ne į žodžius. (...) Tai gal būti paskatinimas svarstyti konkrečius sankcijų žingsnius“, - sakė V.Landsbergis.

B.Nemcovas penktadienį vakare nušautas Maskvos centre. Pirminiais duomenimis, prie B.Nemcovo privažiavo baltas automobilis, iš kurio buvo paleisti keturi šūviai, po to mašina dingo.

B.Nemcovas nužudytas prieš pat didelį opozicijos mitingą, kuris planuojamas kovo 1 dieną, sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
mūsų prof. V.Landsbergis visai šunaujai sukelia neribotą proto aptemimą, prasideda trolinimai ir piktžodžiavimai, vadinasi, profesorius teisus, jo politika šviesi ir kryptinga, ir tai siutina maskvą, vietinius kolaborantus ir visą mėšlyną, kurio dar yra Lietuvoje. Taigi, lokite ir klykite, nelaimėliai sovietinės atliekos.

SITAS

SITAS portretas
atseit KGB profesokius puola Rusija - o is tikruju atidirbineja Judo skatikus...

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Lietuvos Valstybės gynimo tarybos pasiūlymas: Netoli Latvijos sienos pastebėti modernūs Rusijos naikintuvai. Visiems Lietuvos vyrams su aukštuoju išsilavinimu skubiai mesti darbus, paskolas ir vaikus, bei devynis mėnesius miškuose mosuoti šakėmis. Tegul priešas žino mūsų proto lygį. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių