Quantcast

Už miesto lėšas su žmona ne kartą vakarieniavęs Romos meras atsistatydino

  • Teksto dydis:

Išlaidų skandalo epicentre atsidūręs Romos meras, kuris buvo daug mėnesių aršiai puolamas oponentų, pasiryžusių paversti jį atpirkimo ožiu dėl apgailėtinos Italijos sostinės būklės, ketvirtadienį visgi atsistatydino.

60-metis Ignazio Marino (Ignacijus Marinas) ne vieną mėnesį jautė didžiulį politinį spaudimą, sparčiai augant visuomenės pasipiktinimui dėl šiukšlėmis užverstų ir duobėtų senovinių miesto gatvių, viešojo transporto sistemos problemų ir organizuoto nusikalstamumo prasiskverbimo į municipalinę valdžią.

Visos šios problemos egzistavo dar iki I.Marino. Tačiau jis nusprendė atsisakyti amžinuoju miestu vadinamos Romos mero posto, kai neteko savo partijos paramos, apie atsistatydinimą paskelbus dviem svarbiems jo sąjungininkams.

„Priėmiau sprendimą - atsistatydinu“, - nurodė I.Marino Romos gyventojams. skirtame pareiškime, pridūręs, kad neteko savo Demokratinės partijos paramos ir todėl nebėra „politinių aplinkybių“, kurios leistų jam likti mero poste.

Pagal įstatymus, I.Marino atsistatydinimas įsigalios per 20 dienų. Tuomet miesto vadovo pareigas perims specialusis įgaliotinis, kuris šias pareigas eis iki naujo mero rinkimų.

Anksčiau ketvirtadienį feisbuke I.Marino informavo, kad sutiko grąžinti 20 tūkst. eurų, kuriais iš miesto tarybos kortelės buvo apmokėtos restoranų sąskaitos per dvejus metus ir keturis mėnesius, kai jis ėjo mero pareigas.

Pasak I.Marino, šie pinigai buvo išleisti teisėtai, reprezentaciniais tikslais, bet jis padengs šią sumą, ir tai bus jo asmeninė dovana lėšų stokojančiai Italijos sostinei.

„Šiuo gestu noriu nutraukti beprasmišką ir nuo realybės nutolusią pastarųjų dienų polemiką, kuri nenaudinga Romai“, - rašė centro kairiųjų stovyklai priklausantis meras.

Tačiau I.Marino viltims padėti tašką šiame reikale nebuvo lemta išsipildyti, kai laikraščiai pateikė įrodymų, kad kai kuriais atvejais, kai buvo apmokėtos restoranų sąskaitos, vakarieniavo tik pats meras su žmona.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių