Quantcast

Už „Hitlerio grietinėlę“ Šveicarijos prekybos tinklas atsiprašė

  • Teksto dydis:

Šveicarijos mažmeninės prekybos tinklas „Migros“ trečiadienį atsiprašė už, jo teigimu, klaidų virtinę, dėl kurios šalies kavinėse pasirodė grietinėlė kavai su Adolfo Hitlerio ir Benito Mussolini (Benito Musolinio) atvaizdais.

„Migros“ tinklas praneša, kad „atsiprašo už šį neatleistiną incidentą“, ir šiuo metu maži grietinėlės indeliai išimami iš prekybos kavinėse, į kurias jie pateko.

Mažų grietinėlės indelių etiketės Šveicarijoje yra dažnai renkamos kolekcininkų, todėl jų gamintojai reguliariai išleidžia naujų šio produkto pakuočių.

Tiesa, „Migros“ tinklo parduotuvėse šie plastikiniai grietinėlės indeliai nebuvo pardavinėjami, o buvo skirti maždaug šimtui restoranų ir kavinių, kuriuose būdavo pateikiami baltos kavos užsisakiusiems svečiams.

„Migros“ pareiškime sakoma, kad grietinėlę tiekė viena jos dukterinių įmonių, pieninė ELSA, kurioje vidaus kontrolė buvo „nepakankama“.

Indelių dizainą sukūrė kompanija „Karo“, kuri specializuojasi grietinėlės indelių kūrime, 55 grietinėlės etikečių serijai idėją paėmusi iš senų cigarų juostelių.

Tarp šių buvo dar prieš Antrąjį pasaulinį karą pagamintų cigarų juostelių su Vokietijos nacių lyderio Adolfo Hitlerio ir jo italų kolegos Benito Mussolini atvaizdais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių