Quantcast

Ukrainos prezidentas pasiūlė A. Jaceniukui toliau dirbti premjero poste

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka po penktadienį įvykusio susitikimo su savo partija pasiūlė, kad dabartinis premjeras Arsenijus Jaceniukas toliau dirbtų tame poste.

„Pasiūliau Petro Porošenkos blokui iškelti Arsenijų Jaceniuką į premjero postą“, – prezidentas parašė socialiniame tinkle „Twitter“.

A.Jaceniuko vadovaujamas Liaudies frontas įgijo nedidelę persvarą parlamente prieš prezidento partiją, rodo jau beveik galutiniai sekmadienį vykusių Aukščiausiosios Rados rinkimų rezultatai.

40 metų A.Jaceniukas, buvęs ekonomikos ir užsienio ministras, anksčiau šią savaitę sakė norįs toliau eiti vyriausybės vadovo pareigas.

„Partija, kuri užsitikrino pirmąją vietą rinkimuose, yra įpareigota pradėti koalicijos formavimo procesą ... (Šios) partijos lyderis vadovauja vyriausybei“, – trečiadienį sakė premjeras.

Prieš rinkimus buvo manyta, kad 49 metų konditerijos pramonės magnatas P.Porošenka, išrinktas prezidentu po praeitą žiemą vykusių neramumų, per kuriuos buvo nuverstas Kremliaus palaikomas lyderis, pageidaus, kad naujai vyriausybei vadovautų artimas jo partijos sąjungininkas Volodymyras Hroismanas.


Šiame straipsnyje: Petro Porošenkarinkimai ukrainojekaras UkrainojeArsenijus Jaceniukas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių