Quantcast

Ukrainoje sulaikytos dvi Rusijos televizijos žurnalistės bus deportuotos

  • Teksto dydis:

Ukrainoje areštuotos dvi Rusijos televizijos žurnalistės, dirbančios Kemliaus remiamame kanale „Life News“, – sakė penktadienį Ukrainos saugumo tarnybos (UST) atstovas Marijanas Lubkivskis, kuris dar pridūrė, kad jos bus deportuotos.

„UST sulaikė Kijeve dvi „Life News“ žurnalistes. Joms panaikintas leidimas būti Ukrainoje, ir artimiausiu metu jos bus išsiųstos iš Ukrainos teritorijos be teisės atvykti į šalį penkerius metus“, – sakė jis.

„Mes vertiname jų veiklą kaip nesuderinamą su žurnalistika, kenkiančią nacionaliniam saugumui ir nacionaliniams Ukrainos interesams“, – nurodė M.Lubkivskis.

„Life News“ anksčiau pranešė, kad dvi žurnalistės, Jelizaveta Chramcova ir Natalija Kalyševa, buvo sulaikytos „dirbtiniu pretekstu“, esą jos filmavo Ukrainos saugumo tarnybų štabą Kijeve.

Gegužę Ukrainos kariškiai šalies rytuose buvo sulaikę du kitus „Life News“ žurnalistus, tuo supykdydami Maskvą, remiančią separatistus kruviname konflikte Ukrainos rytuose.

Kai po savaitės tie žurnalistai – Olegas Sidiakinas ir Maratas Saičenka – buvo paleisti, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas juos apdovanojo medaliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
o kur lietuviu zurnalistai,sedi siknas surauke

ruskius

ruskius portretas
teroristus, įskaitant lojančius iš Lietuvos, būtina naikinti visomis įmanomomis ir neįmanomomis priemonėmis. Kito kelio nėra.

JONUKAS

JONUKAS portretas
Manau , kad fašistuojanti , agresyvi rusų valstybė visai nesirengia nutraukti griovimų ir taikių žmonių žudymų svetimoje šalyje. Visais būdais stengiasi skleisti melą, dezinformaciją ir...pykti ant vakarų , kad jie ruošiasi gintis nuo tokių brudų...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių