Quantcast

Ukrainiečiai aktyvistai dėkojo Lietuvai už palaikymą

  • Teksto dydis:

Pirmadienį papasakoti apie savo kasdienį darbą Ukrainos pasienyje esančiame Chersono mieste į Kauną atvyko vietos aktyvistai ir pasienį saugančio bataliono karys. Jie susirinkusiesiems pasakojo apie tai, kaip netikėtai pasienyje su Rusija atsidūręs Chersonas organizavo savo kariuomenę bei dėkojo Lietuvai už pagalbą.

„Noriu padėkoti Lietuvai jos žmonėms už paramą ir pagalbą Ukrainai. Mes sekame pasaulinę informaciją apie tai kaip šalys reaguoja į Ukrainos įvykius ir Lietuva labai aiškiai išsako savo poziciją, labai aiški prezidentės Dalios Grybauskaitės pozicija ir tai juos guodžia ir palaiko“, – kalbėjo Chersono labdaros ir sveikatos fondo prezidentė Alla Tiutiunnik (Ala Tiutiunik).

Jos kolegė iš šio fondo, lietuvių kilmės Natalija Danutė Bimbiraitė, kalbėdama užsiminė, kad kaip tik prieš jiems išvykstant Chersoną pasiekė parama iš Lietuvos.

Susirinkusiesiems buvo rodomas filmas apie tai, kaip organizuojama pagalba: prasidėjus kariniam konfliktui Kryme, Chersono kariai neturėjo nieko: nei maisto, nei tinkamos aprangos.

Jiems, pasak filme kalbančios savanorės, reikalinga viskas: no batų, iki miegmaišių. Taip pat savanoriai organizuoja jiems teisinę pagalbą, nes dauguma savanorių į kariuomenę atėjo palikę savo darbo vietas.

Chersono srities „Sarmat“ bataliono karys Olegas Šadevskis sakė iki šio konflikto turėjęs savo verslą. Paklaustas, kodėl tapo savanoriu, vyras nedaugžodžiavo: „priešas už vartų“.

Susitikimo organizatorių teigimu, jų tikslas buvo leisti lietuviams išgirsti tikrus liudijimus iš pirmų lūpų apie tai, kas dedasi Ukrainoje.

Susirinkusieji norėjo sužinoti, kaip kariai rengiami, ar siena buvo saugoma anksčiau, diskutavo apie tai, kur buvo išgabenta anksčiau Ukrainos turėta ginkluotė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių