Quantcast

Ukraina uždraudė Rusijos oro bendrovių tranzito skrydžius savo oro erdvėje

  • Teksto dydis:

Ukraina uždraudė visų Rusijos oro bendrovių tranzitinius skrydžius šalies oro erdvėje, trečiadienį pranešė premjeras Arsenijus Jaceniukas.

„Ukrainos vyriausybė priėmė sprendimą uždrausti visų Rusijos oro bendrovių tranzito skrydžius per Ukrainos oro erdvę“, – A.Jaceniukas paskelbė per vyriausybės posėdį.

Apie šį provakarietiškos Kijevo vyriausybės sprendimą pranešta netrukus po Rusijos pranešimo, kad nuo ketvirtadienio stabdomas dujų tiekimas Ukrainai, Kijevui iš anksto neapmokėjus už energetikos išteklius.

Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas vyriausybės posėdyje, kurį transliavo televizija, sakė, jog skrydžių draudimas yra pateisinamas, nes „Rusija gali pasinaudodama Ukrainos oro erdve rengti provokacijas“.

„Tai yra mūsų šalies nacionalinio saugumo klausimas – atsakas Rusijos Federacijai ir jos agresyviems veiksmams“, – sakė jis.

Kijevui spalio 25 dieną uždraudus daugumos Rusijos oro linijų skrydžius į Ukrainą, Maskva nedelsiant ėmėsi atsakomųjų priemonių.

Tačiau Ukrainos prezidento Petro Porošenkos vyriausybė tuomet dar leido tranzitu skrendantiems Rusijos lėktuvams kirsti jos oro erdvę.

Pasak A.Jaceniuko, naujas sprendimas priimtas iš dalies „dėl karinės ir geopolitinės padėties“ pablogėjimo.


Šiame straipsnyje: UkrainaRusijaArsenijus Jaceniukastranzitiniai skrydžiaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Labai teisingas ukrainieciu sprendimas, nes rusu spec.tarnybos gali pacios padeti bomba i lektuva ir skrendant virs Ukrainos ji susprogdinti. Prisiminus gyvenamuju namu sprogimus Rusijoje, kai buvo apkaltinti cecenai ir po to pradetas karas ir neseniai is Egipto skrides lektuvas kartais pagal plana neturejo sprogti ir subyreti virs Ukrainos. Po lektuvo labai keistai elgesi Rusija, kuri net savaite neige, kad lektuvas buvo susprogdintas. O po to jau priremti faktu rusai pranese labai keista fakta, kad sprogmuo buvo UZSIENIETISKOS gamybos. O pranesti, kad lektuva susprogdino islamo teroristai yra juoku darbas.

Teisingai padarė

Teisingai padarė  portretas
Niekada negali prognozuoti kada ir kur nukris rusų skraidanti gelda.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių