Quantcast

Ukraina siekia nutraukti paralyžiuojančią anglių blokadą

  • Teksto dydis:

Kijevas penktadienį paskelbė siekiantis kompromiso su nacionalistų aktyvistais, blokuojančiais prekybą anglimis ir kitomis prekėmis tarp Ukrainos ir Rusijos remiamų separatistų jos rytuose.

Prezidentas Petro Porošenka praėjusią savaitę perspėjo, kad protestuotojai, nuo sausio blokuojantys geležinkelį į anglių turtingą karo zoną, gali sukelti visoje šalyje elektros trūkumą ir darbo vietų praradimus.

Ukraina dėl šios blokados paskelbė nepaprastąją padėtį energetikos sektoriuje.

Premjeras Volodymyras Hroismanas penktadienį sakė, kad pinigų stokojanti ir karo draskoma jo šalis dėl šio streiko netrukus gali pradėti netekti elektros ir šildymo.

Pasirengę dialogui

„Vyriausybės pozicija yra aiški: mes esame pasirengę dialogui, profesionalioms deryboms. Bet mes nepasirengę sabotažui“, – sakė provakarietiškas premjeras, kurį citavo Ukrainos žiniasklaida.

Streikininkai mano, kad separatistai prekiniais vagonais vežioja į „karštuosius“ karo taškus kovotojus ir ginklus.

Jie taip pat kaltina korumpuotus pareigūnus leidžiant kontrabandai pasiekti Ukrainą iš rytų drauge su antracitinėmis anglimis, kurias naudoja elektrinės visoje Ukrainoje.

V. Hroismanas perspėjo, kad gali sustoti plieno gamyklos, kuriose dirba 300 tūkst. žmonių.

„Šis sektorius sudaro 12 proc. mūsų bendrojo vidaus produkto, – sakė jis. – Jei darbas nutrūks, tai reikš, kad streikininkai nori atimti mūsų ekonomikos augimo galimybę.“

Ukraina atsigavo po 2014-2015 metų recesijos, kai ekonomika susitraukė maždaug 17 proc., ir pernai išgyveno 2,2 proc. augimą.

Prekyba tęsėsi nepaisant Kijevo ir separatistų konflikto, kuris trunka jau beveik trejus metus ir pareikalavo daugiau kaip 9 tūkst. 800 gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tu ne lietuvis,o pederastas ir nėra,kaip ir niekada nebuvo jokios ukrainos,o yra prakeikti banderos,fašistai

Fz

Fz portretas
Siaip as kaip lietuvis uz ukrainiecius, bet dabar jau betvarke ten toki lygi pasieke, kad nieko doro is ten nesitikiu. Paskelbtas karas, zmones vis dar zusta, o valdzia varo kontrabanda su separatistais

Anonimas

Anonimas portretas
> Klumpe- bendera ir jo bendraminčiai Attro pasaulinio karo ir pokario metu išskerdė virš 30 tūkstančių žydų ir beveik 100 tūkstančių lenkų, žudė be jokios atrankos ištisais kaimais ir miesteliais.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių