Quantcast

TVF vadovė perspėja Ukrainą dėl finansinio gelbėjimo programos

  • Teksto dydis:

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) programa, teikianti pagalbą ant žlugimo ribos balansuojančiai Ukrainos ekonomikai, negalės būti tęsiama, jeigu Kijevo vyriausybė nevykdys reformų, trečiadienį perspėjo šios įtakingos organizacijos vadovė Christine Lagarde (Kristin Lagard).

„Nesant apčiuopiamų naujų pastangų gaivinti valdymo reformas ir kovoti su korupcija sunku įžvelgti, kaip TVF palaikoma programa galėtų tęstis ir būti sėkminga“, – sakoma Ch.Lagarde pareiškime.

17,5 mlrd. dolerių vertės, ketverių metų trukmės Ukrainos kreditavimo programą ekonominei padėčiai stabilizuoti ir augimui skatinti TVF patvirtino pernai kovą – su sąlyga, kad Kijevo vyriausybė vykdys ekonomikos reformas ir kovos su korupcija.

„Esu susirūpinusi dėl Ukrainos lėtos pažangos gerinant valdymą ir kovojant su korupcija, taip pat mažinant asmeninių interesų įtaką priimant politinius sprendimus, – sakė Ch.Lagarde. - Ukraina rizikuoja grįžti prie nevykusio ekonominės politikos modelio, kuris temdė jos pastarojo meto istoriją.“

„Dabar Ukrainos vadovybei gyvybiškai svarbu sugrąžinti šalį į vilčių teikiančių reformų kelią“, – pabrėžė TVF vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
FAKTAS- maziau gerti reikia FAKTUI, o chocholams maziau vogti .

Faktas

Faktas  portretas
Putino Rusija okupavusi Krymą ir kariaujanti Rytų Ukrainoje sugriovė jos ekonomiką bei sužlugdė visą Ukrainos ūkį . Pagal Ženevos konvenciją valstybė agresorė (šiuo atveju Putino Rusija) privalo padengti visus jos agresijos metu padarytus nuostolius.

realiai

realiai portretas
Nuo lavono jau sklinda prastas kvapas, o kazkas dar tikisi reanimuoti. Darykit dirbtini kvepavima- burna i burna, gal pades.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių