Quantcast

TVF perspėja Vakarus: 17 mlrd. dolerių Ukrainos gelbėjimo programos gali nebepakakti

  • Teksto dydis:

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) antradienį pažadėjo palaikyti Ukrainą, nors didėja tikimybė, kad stiprėjantis prorusiškų separatistų sukilimas taip smarkiai pakenks ekonomikai, jog dabartinė 17,1 mlrd. JAV dolerių (45 mlrd. litų) finansinio gelbėjimo programa gali pasirodyti esanti nebepakankama.

Ši tarptautinė kredito organizacija nurodė pervesianti Kijevui antrąją 1,39 mlrd. dolerių (3,66 mlrd. litų) išmoką, nors lieka „didelių neaiškumų“. TVF taip pat viliasi, kad Ukrainą palaikančios Vakarų šalys bus pasiruošusios suteikti papildomą pagalbą, jeigu jos prireiktų.

„Laikomės prielaidos, kad konfliktas pradės rimti ateinančiais mėnesiais“, – TVF Europos departamento vadovas Poulas Thomsenas (Pulas Tomsenas) nurodė savo pirmojoje apžvalgoje apie Kijevo pastangas vykdyti reformų ir ekonomikos gaivinimo programą.

„Tačiau pusiausvyrai gresia pakrypti į neigiamą pusę. Jeigu ši prielaida nepasitvirtins ... programos gyvybingumas gali tapti priklausomas nuo didesnės pagalbos iš Ukrainos tarptautinių partnerių“, – pridūrė jis.

Pasak TVF, pagal blogiausią scenarijų Ukrainai iki 2015 metų pabaigos prireiktų 19 mlrd. dolerių (apie 50 mlrd. litų) papildomo finansavimo.

Kijevas gaus pagalbos lėšų tuo metu, kai karo nuniokota šalis antradienį pradėjo gauti dujų iš Europos Sąjungos per Slovakiją pagal Briuselio pastangomis sudarytą susitarimą, turintį sumažinti Ukrainos energetinę priklausomybę nuo Rusijos, toliau vystantis ginkluotam konfliktui šalies rytuose.

Rusija birželį nutraukė dujų tiekimą Ukrainai, kaltindama naują provakarietišką Kijevo vyriausybę nesugebant laiku apmokėti sąskaitų.


Šiame straipsnyje: TVFPoulas Thomsenaskaras Ukrainojeparama Ukrainaiseparatistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
vogė ir janukovičius ir parošenka,tai pat ir kubilius su grabauskaite visi vogė,o kariauja visai nekalti ir svarbiausiai,kad žūsta visai nekalti žmonės,o jie kariauja,kad kievo fašistinė chunta apmyžo daugelui smegenis ir prižadėjo,kad nedirbdami gaus gerus gyvenimus,bet gerai gyvena tik tie kurie sėdi radoi ir pas mus seime,taip,kad ir jūs galitdžiovint smegenis,nes tai užkrečiama

žinoma nepakaks

žinoma nepakaks portretas
Ukrainoje per 20 laisvės metų bolševizmo tvaikas neišgaravo - valdžioje taip ir tebesėdi vagys komjaunuoliai.

hm

hm portretas
tai vardan ko buvo taip suvartyta šalis, ar džiaugiasi dabar patys ukrainiečiai ir kada jie atsistos ant kojų dar nežinia. Valdžioje liks tokie patys oligarchai, o ES atneš tiek pat naudos eiliniams žmonės kaip ir pas mus, o JAV moka tik žadėti ir daugiau nieko...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių