Quantcast

Tūkstančiai rusų protestuoja prieš pensinio amžiaus ilginimą

  • Teksto dydis:

Dešimtys tūkstančių rusų šeštadienį dalyvavo protestuose, kurie buvo nukreipti prieš prieštaringai vertinamus planus didinti pensinį amžių.

Organizatorių teigimu, Maskvoje susirinko maždaug 100 tūkst. žmonių, kurie dalyvavo leidimą gavusiame renginyje prieš vyriausybės remiamą reformą. Tačiau stebėtojai teigia, kad dalyvių skaičius buvo daug mažesnis.

Protestai vyko dešimtyse miestų Tolimųjų Rytų Rusijoje ir Sibire. Maždaug 1 200 žmonių susibūrė Sibiro mieste Novosibirske, praneša valstybinė naujienų agentūra TASS.

Demonstrantai Maskvoje laikė plakatus su šūkiais „Mes norime oriai gyventi pensijoje, o ne mirti darbe“. Įstatymo projekte raginama palaipsniui didinti pensinį amžių iki 63 metų moterims ir 65 metų vyrams, palyginti su dabartiniu 55 metų moterims ir 60 metų vyrams.

V. Putinas praėjusią savaitę pareiškė, kad jam ši pensinio amžiaus didinimo idėja nepatinka, bet nedaryti nieko - taip pat ne pasirinkimas. Kartais reikia priimti svarbius skausmingus sprendimus.


Šiame straipsnyje: Rusijaprotestaipensinis amžius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniokas

Kauniokas portretas
Demokratiškoi šaly kodėlgine ir nepaprotestavus.

Lietuvoje ne vienas

Lietuvoje ne vienas portretas
neprotestavo,kai Kubilius amziu prailgino .

demokratui Jotautui

demokratui Jotautui portretas
baik gerti samogona. Lietuvoje tau demokratinis GESTAPAS greitai demokratiskai duos atsigerti vandens griovyje arba dingsi be zinios.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių