Quantcast

TOK vadovą nuvylė teismo sprendimas panaikinti rusų sportininkų diskvalifikaciją

  • Teksto dydis:

Tarptautinio aukščiausios instancijos sporto teismo sprendimas atšaukti 28 rusų sportininkų diskvalifikavimą iki gyvos galvos yra „smarkiai nuviliantis ir stebinantis“, sakė Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) vadovas Thomas Bachas (Tomas Bachas).

Pasak jo, toks sprendimas yra visiškai netikėtas Tarptautiniam olimpiniam komitetui.

„Mes niekad to nesitikėjome“, – sakė T.Bachas per spaudos konferenciją Pjongčange, likus penkioms dienoms iki Žiemos olimpinių žaidynių atidarymo.

TOK drausminė komisija pernai diskvalifikavo 43 rusų sportininkus iki gyvos galvos ir uždraudė visiems Rusijos sportininkams dalyvauti Pjongčango olimpinėse žaidynėse dėl valstybinės dopingo rėmimo sistemos.

Vėliau ji nusprendė leisti šiose žaidynėse dalyvauti 169 rusų sportininkams, įrodžiusiems, kad jie yra švarūs.

Sporto arbitražo teismo (CAS) ketvirtadienį panaikino diskvalifikaciją 28 rusų sportininkams, tvirtindamas, kad „nepakanka įrodymų“, jog tie sportininkai turėjo naudos iš valstybės remiamos dopingo vartojimo sistemos per 2014-ųjų Žiemos olimpines žaidynes Sočyje.

Pasak T. Bacho, olimpinių žaidynių pareigūnai paprašė CAS, kad paaiškintų savo sprendimą; jiems buvo atsakyta, kad iki vasario pabaigos galutinė ataskaita nebus paskelbta.

Žiemos olimpinės žaidynės Pietų Korėjoje baigiasi vasario 25 dieną.

T. Bachas sako, kad TOK žino tik tai, ką CAS viešai yra paskelbusi. „To visiškai nepakanka, turint omenyje tų atvejų rimtumą“, – pažymėjo jis.

„Jaučiame, kad toks sprendimas parodė, jog būtina imtis reformų vidinėje CAS struktūroje“, – pridūrė T. Bachas.

Šeštadienį TOK pranešė, kad speciali komisija svarstys dėl galimybės 13 iš 28 CAS išteisintų sportininkų pakviesti dalyvauti Pjongčango olimpinėse žaidynėse.

Vis dėlto T. Bachas dar pažymėjo: „CAS sankcijų nebuvimas dar nereiškia, kad jums priklauso gauti TOK kvietimą, nes gauti tokį kvietimą yra švarių rusų sportininkų privilegija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gėda turi būt šitam storam kiauliai apsišiko,kaip tikras tekis korumpuotas

pritariu

pritariu portretas
Įdomu , kiek USA "investavo" į skandalą pūtimą?

Grikis

Grikis portretas
Galimai ir ten teisejus nuperka.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių