Quantcast

Tiesiai iš Kolumbijos vienuolė repuos popiežiui

  • Teksto dydis:

Popiežiui Pranciškui šią savaitę lankantis Kolumbijoje, jam koncertuos viena šalies vienuolė, tapusi sportbačius avinčia repere.

Maria Valentina de los Angeles (Marija Valentina de los Ancheles) prilauso grupei, atliksiančiai oficialią dainą argentiniečio popiežiaus vizitui, jam sveikinantis su miniomis.

„Mums tai galimybė jam parodyti mūsų meilę vieninteliu mums žinomu būdu, per muziką“, – AFP sakė 28-erių Maria Valentina.

„Nuostabu, kad repas taip lengvai išlieka atminty. O jeigu žodžiuose slypi tiesa, tai yra Jėzus, tuomet viskas būna dar įspūdingiau“.

„Tebūnie palaimintas Dievas“

Smulkutė vienuolė, atlieka repo interliudiją linksmoje lotynų muzikos garsų dainoje „Ženkime pirmą žingsnį“ (angl. Let's Take The First Step), atliekamą „United Catholic Musicians“ grupės.

Norime padėkoti šventajam tėvui, yra būti tarsi bažnyčia ir kviesti visus dainuoti kartu su mumis.

Ansamblis vienuolę pasikvietė, jai laimėjus konkursą televizijos realybės šou pavadinimu „Kitas lygis“ (angl. Another Level).

„United Catholic Musicians“ grupė džiaugiasi, kad jos repavimas nėra dirbtinis, ir pakvietė ją sukurti ir atlikti repo interliudiją jų dainoje.

Popiežius Pranciškus katalikiškoje Kolumbijoje, kurioje gyvena 47 milijonai žmonių, lankysis rugsėjo 6-10 dienomis.

Jam priskiriami nuopelnai paskatinus taikos sutarties pasirašymą tarp Kolumbijos vyriausybės ir Kolumbijos revoliucinių ginkluotųjų pajėgų (FARC) po pusės šimtmečio nesantaikos tarp dviejų pusių.

Marijos Valentinos repuojamoje interliudijoje skamba tokie žodžiai: „Kolumbija priima tave išskėstomis rankomis“, bei „Vienu balsu laimingai sakome tau: tebūnie palaimintas Dievas, kurio išmintinga valia atvedė tave į mūsų kraštą būti jo vedliu“.

Drumsti ramybę

Vienuolė teigia, kad jai patinka maištinga repo dvasia. Jai tai primena paties Pranciškaus raginimus jauniems žmonėms „drumsti ramybę“, turėdamas omeny, kad jie be baimės turėtų dalintis savo tikėjimu.

„Sakydamas mums drumsti ramybę, šventasis tėvas kalba apie tai, kad turime stengtis būti kitokie, drąsūs, nešti džiaugsmo, vilties ir geraširdiškumo žinią“, – vakariniame Kalio mieste, kuriame gyvena, kalbėjo ji.

„Mūsų tikslas, išskyrus tai, kad paprasčiausiai norime padėkoti šventajam tėvui, yra būti tarsi bažnyčia ir kviesti visus dainuoti kartu su mumis“.

Dievo žodžio skelbėjai

Maria Valentina yra Šventojo tėvo eucharistijos skelbėjų bendruomenės Kalyje narė.

Bendruomenė suformuota kai, dabar jau Anapilin išėjęs, popiežius Jonas Paulius II paragino menininkus savo darbais skleisti Dievo žodį.

Jos narių gretose yra televizijos prodiuseris ir du įrašus sukūrusi muzikos grupė, kurioje yra ir Maria Valentina.

„Dievas nori būti garsinamas žiniasklaidoje, – sako Maria Valentina, – Jis turi pranešti apie save per dabartines sroves“.

Pamaldžios giesmės

Maria Valentina taip pat čirpina Havajų gitara, o kai buvo jaunesnė grojo elektrine gitara.

Vienuolė sako, kad vaikystėje ją Dievas išgelbėjo nuo sunkios kepenų ligos.

„Mano svajonė būti gera vienuole. Kurti muzika tai antra mano svajonė“, – sako ji.

„Noriu sukurti daugiau įrašų, tačiau labiau už norą, kad žmonės pamiltų mano balsą noriu, kad jie pamiltu Jėzų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių