Quantcast

Th. May teigia negalinti atmesti kieto „Brexito“ galimybės

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May pareiškė negalinti įvykdyti opozicijos lyderio Jeremy'io Corbyno reikalavimo atmesti kieto „Brexito“ be susitarimo su ES galimybę. „Neįmanoma“ atmesti tokį scenarijų nesustabdžius viso išstojimo proceso, pareiškė premjerė, reaguodama į J. Corbyno laišką. Taip Th. May kartu atmetė jo sąlygą pokalbiams dėl „Brexito“ kompromiso.

T. May pirmadienį Bendruomenių Rūmuose pateiks naują išstojimo iš ES planą. Šios savaitės antradienį pirmasis planas čia buvo atmestas. Dėl plano B dabar turėtų būti balsuojama sausio 29 dieną.

Po trečiadienio vakarą atlaikyto balsavimo dėl pasitikėjimo T. May jau susitiko su kelių opozicinių partijų atstovais. Žaliųjų deputatė Caroline Lucas po pokalbių tviteryje rašė, kad Th. May nesuinteresuota kompromisu.

J. Corbynas taip pat paragino Th. May „atsisakyti raudonų linijų ir pateikti rimtų pasiūlymų dėl ateities“. Tarp premjerės „raudonų linijų“ yra noras išstoti iš ES muitų sąjungos ir apriboti ES piliečių judėjimo laisvę. Th. May paragino J. Corbyną kalbėtis su ja „be išankstinių sąlygų“.

Leiboristų lyderis neatmeta galimybės inicijuoti dar vieną balsavimą dėl nepasitikėjimo Th. May. Jo tikslas yra nauji rinkimai. Daug leiboristų atstovų reikalauja antrojo referendumo, tačiau Th. May jį taip pat atmeta. Jei parlamentas nesusitars „Brexito“ klausimu, kovo 29-ąją gresia netvarkingas Jungtinės Karalystės išstojimas iš ES.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Gerai pasidarbavo Putino žvalgybininkai padarę per tą moteriškę premjerę tokį chaosą Anglijoje,Turėtų kiti politikai ryžtingai užkirsti kelią tam kvailiojimui...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių