Quantcast

Th. May siekia greito kompromiso su leiboristais dėl „Brexito“

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May savo pokalbiuose dėl „Brexito“ su opozicijoje esančiais leiboristais siekia greito kompromiso. „Kuo ilgiau užtruks rasti sprendimą, tuo didesnė bus rizika, kad Didžioji Britanija iš viso nepaliks Europos Sąjungos (ES)“, - šeštadienį įspėjo premjerė, informuoja agentūra „Reuters“.

Jos toriai, anot Th. May, su leiboristais sutaria kai kuriais punktais. Abi partijos, pavyzdžiui, nori išsaugoti darbo vietas ir su gera sutartimi palikti ES. Tai esą yra pagrindas kompromisui, kuris galėtų sulaukti daugumos parlamente. O gauti daugumą yra vienintelis kelias įgyvendinti „Brexitą“.

Bendruomenių Rūmai jau tris kartus atmetė Th. May su ES išsiderėtą išstojimo sutartį. Parlamentarai balsų dauguma atmetė ir alternatyvius pasiūlymus, pavyzdžiui, antrąjį referendumą ar šalies pasilikimą Muitų sąjungoje. Antra vertus, parlamentas aiškia dauguma nusprendė, kad negali būti išstojimo be sutarties. Kietasis „Brexitas“ visų pirma Didžiajai Britanijai turėtų nenuspėjamų ekonominių padarinių.

Jei Th. May pavyktų rasti kompromisą su leiboristais, jis turėtų gerų šansų sulaukti pritarimo parlamente. Tiesa, iki šiol apie pažangą pokalbiuose nėra žinoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda

Gėda portretas
May bandys organizuoti naują nunuodijimą ir po to vėl apkaltinti Rusiją. Juk Britų įvykdytas Solsberio nuodijimas nedavė reikiamo rezultato.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių