Quantcast

Th. May ragina Konservatorių partiją susivienyti prieš „Brexit“

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May (Tereza Mei) parašė laišką savo Konservatorių partijos nariams, ragindama juos susivienyti prieš „Brexit“, sekmadienį pranešė laikraštis „The Guardian“.

Pasak premjerės, siekiant išvengti neigiamos „Brexit“ baigties, konservatoriai turi „peržengti tai, kas mus skiria, ir susivienyti, jei reikia, paaukoti savo pageidavimus didesnio tikslo – nacionalinių interesų – labui“.

Th. May taip pat patvirtino, kad kitą savaitę ketina vykti į Briuselį susitikti su Europos Komisijos pirmininku Jeanu-Claude'u Junckeriu (Žanu Klodu Junkeriu) ir ketina pasikalbėti su visų Europos Sąjungos šalių lyderiais.

Britų premjerė laiške sakė, kad vyriausybė ketina tęsti savo darbus siekiant pakeisti „Brexit“ susitarime numatytą vadinamąją „apsidraudžiamąją priemonę“ (backstop) dėl Airijos ir Šiaurės Airijos sienos.

Premjerė paragino savo partijos narius palaikyti su Briuseliu jos komandos pasiektą susitarimą.

„Be susitarimo dėl išstojimo parlamente gali susiformuoti tokia jėga, kuri visiškai sustabdys „Brexit“, – sakė Th. May.

Britanijai gali tekti palikti ES ir be susitarimo, pabrėžė premjerė.

„Tai sukels sunkumų mūsų ekonomikai ir kasdieniniam žmonių gyvenimui, neigiamai paveiks darbo vietas šalies viduje ir ES“, – pareiškė ji.

Sausio 15 dieną parlamentarai ryžtingai atmetė išstojimo sutartį, dėl kurios Th. May beveik dvejus metus derėjosi su ES.

„Brexit“ šalininkai Th. May partijoje nuogąstauja, kad dėl dabartinėje sutartyje numatytos „apsidraudžiamosios priemonės“ Britanija bus neterminuotai pririšta prie ES taisyklių.

Th. May koalicijos partneriai iš Šiaurės Arijos taip pat įsitikinę, jog dėl šios priemonės jų provincija faktiškai atskils nuo likusios šalies teritorijos.

Briuselis savo ruožtu tvirtina, kad ši tvarka būtina norint išvengti kontrolės punktų Arijos sienoje bei išsaugoti Europos Sąjungos vientisumą.

Britanija turėtų palikti ES kovo 29 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Nuomone.jokiu nuolaidu.

to Nuomone.jokiu nuolaidu. portretas
Kaip ten bebutu, Bet- Britanija(budama ES) issaugo sava svara-paunda! Liankija tai pat.. savo ZLOTA ! KODEL? Lietuva ir lietuviai atsisake savo tikra lietuviska piniga-LITA?

Nuomone.jokiu nuolaidu.

Nuomone.jokiu nuolaidu. portretas
Tegu palieka ES .Jokiu nuolaidu.Tegu gyvena jie sau isarde ES sajunga.Reikejo ne ardyti ,o vienyti ir neleisti Merkel viespatauti uzleidziant ES Afrikos ir Azijos salim.Jie daugelis atvyksta i ES pasalpu gauti,one dirbti.Lietuvoj pasalpos mazos tai ir nepasilieka.Patys Britai mokejo musulmoniskom seimom turinciom daug vaiku dideles pasalpas.Tuom ir viliojo visus tinginius.

BRAX-SHIT

BRAX-SHIT portretas
va taip
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių