Quantcast

Th. May parlamente pristatys alternatyvų „Brexit“ planą

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May parlamente pristatys alternatyvų šalies pasitraukimo iš Europos Sąjungos planą. Ji mėgins paaiškinti parlamentarams, kokių priemonių ketina imtis vyriausybė, kad būtų rasta išeitis iš aklavietės, kurioje likus kiek daugiau kaip dviem mėnesiams iki oficialių „skyrybų“ datos tebėra derybos dėl „Brexit“.

Tam dingstį davė praėjusią savaitę Bendruomenių Rūmuose įvykęs balsavimas – parlamentarai atmetė sutartį dėl „Brexit“ sąlygų, kurią Th. May sudarė su Briuseliu. Todėl iškilo reali grėsmė, kad Jungtinė Karalystė pasitrauks iš ES pagal „kietąjį“ scenarijų.

Koks bus „planas B“, kol kas tebėra paslaptis. Laikraštis „The Sunday Times“ rašo, jog vyriausybė gali sudaryti atskirą dvišalį Didžiosios Britanijos ir Airijos susitarimą, kuriuo remiantis būtų galima išspręsti būsimo pasienio režimo su Šiaurės Airija problemą. Bet, pasak televizijos kanalo „Sky News“ šaltinių, Dublinas atmetė tokią galimybę, nes „nėra vilčių“, kad toks susitarimas padės pašalinti iš Londono ir Briuselio sutarties punktą dėl vadinamojo „backstop“ – Olsterio buvimo ES muitų sąjungoje ir bendroje Europos rinkoje prasidėjus pereinamajam „Brexit“ laikotarpiui.

Susidomėjimą kelią ne tik Th. May planas, bet ir tų Didžiosios Britanijos parlamento deputatų, kurie yra šalies pasitraukimo iš ES priešininkai, požiūris į iškilusią problemą. Jausdami torių vyriausybės pozicijos silpnumą, jie ketina išplėsti Bendruomenių Rūmų įgaliojimus rengiant ir vykdant Londono politiką „Brexit“ realizavimo klausimu ar netgi siekti sustabdyti pasitraukimo iš Bendrijos procesą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Prirariu 100%

taip reikia

taip reikia portretas
naujas referendumas vienintele iseitis visiems o debila kamerona i teisma uz padaryta zala ir nusisalinima nuo jos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių