Quantcast

Teroristų išpuoliai įbaugino turistus

Prancūzijos turizmo sektoriui – juodos dienos: šalį per šiuos metus aplankė 7 proc. mažiau turistų negu pernai, nes dalį užsieniečių atbaidė teroristų išpuoliai, taip pat prasti orai ir transporto sektoriaus darbuotojų streikai.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas Marcas Ayrault pripažino, kad situacija – prasta.

"Nuo metų pradžios atvykstančių turistų skaičius visoje šalyje sumažėjo 7 proc., o labiausiai sumažėjo vykstančiųjų į Paryžių", – konstatavo J.M.Ayrault, kuris taip pat eina turizmo ministro pareigas.

Prancūzija – populiariausia turistų kryptis pasaulyje ir turizmo sektoriui tenka maždaug 9 proc. viso šalies bendrojo vidaus produkto.

Paskaičiuota, kad turistų skaičiaus sumažėjimas Prancūzijai jau kainavo daugiau nei 750 mln. eurų. Jeigu situacija toliau išliks tokia pati, turizmo sektoriui, kuriame darbuojasi maždaug 0,5 mln. prancūzų, gresia katastrofa.

"Niūrias tendencijas iš dalies paaiškina teroristų išpuoliai. Rizikos suvokimas daro poveikį tam tikriems klientams, visų pirma turtingiausiems iš jų, taip pat klientams iš Azijos", – pareiškė J.M.Ayrault.

Anot Prancūzijos diplomatijos vadovo, turistų srautas iš tam tikrų šalių, tokių kaip Rusija ir Brazilija, taip pat sumažėjo dėl šių valstybių patiriamų ekonominių sunkumų.

Taip pat tam tikrą poveikį taip pat padarė gausiau nei įprasta antrąjį ketvirtį pylęs lietus, užtvindęs gatves, ir viešojo sektoriaus darbuotojų rengti streikai.

Pernai lapkritį teroristams surengus 130 gyvybių nusinešusius išpuolius Paryžiuje, turistų skaičius šalyje gerokai sumažėjo.

Pareigūnai tikėjosi, kad po Europos futbolo čempionato liepos mėnesį ši tendencija pasikeis. Tačiau praėjus kelioms dienoms po čempionato pabaigos vienas tunisietis nukreipė sunkvežimį į Bastilijos paėmimo dieną Nicoje šventusią minią ir nužudė 86 žmones.

Dėl šio išpuolio padidėjus nuogąstavimams dėl saugumo buvo atšaukta daug įvairių vasaros renginių.

Kai kurie iš Paryžiaus viešbučių 11,4 proc. sumažino nakvynės kainą, palyginti su pernai tuo pat metu. Deja, kai kuriuose iš jų apsistojusių turistų skaičius sumenko net iki 40 proc.

Labiausiai smuko turistų iš Japonijos skaičius – apie 46,3 proc. Po japonų rikiuojasi rusai (35 proc.), italai (27,7 proc.) ir kinai (19,6 proc.).


Šiame straipsnyje: turizmasteroristaiPrancūzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių