Quantcast

Taline bus aptarti ES ir NATO karinio bendradarbiavimo klausimai

  • Teksto dydis:

Estijos parlamente ketvirtadienį prasideda trijų dienų konferenciją, per kurią bus aptariami NATO ir Europos Sąjungos bendradarbiavimo klausimai dabartinėje tarptautinio saugumo aplinkoje.

Kaip nurodė Estijos ir NATO draugija (EATA), per šias diskusijas prie apskritojo stalo bus nagrinėjami klausimai, susiję su pasikeitusia saugumo aplinka, taip pat ES ir Aljanso karinio bendradarbiavimo aspektai.

Konferencijoje dalyvaus Estijoje veikiančioms užsienio ambasadoms atstovaujantys ekspertai, diplomatijos studentai iš JAV, Vokietijos, Švedijos, Belgijos, Estijos ir ES Rytų partnerystės programos šalių bei „būsimieji trečiųjų šalių lyderiai“, sakoma EATA pranešime.

Pagrindinis pranešėjas europarlamentaras Urmas Paetas (Urmas Pajetas) pažymėjo, kad „Europos Sąjunga turi skubiai sustiprinti bendradarbiavimą gynybos srityje“.

„Visi šie žingsniai turi būti atliekami kartu su NATO, nes NATO ir ES yra natūralūs partneriais užtikrinant Europos Sąjungos saugumą. ES dar turi daug neišnaudojamų galimybių plėtoti gynybos bendradarbiavimą, įskaitant pastangas padidinti išlaidas gynybai iki 2 proc. bendrojo vidaus produkto“, – sakė jis.

Konferencijos dalyviai per išvažiuojamąją sesiją vyks į Estijos šiaurės rytinę dalį netoli sienos su Rusija, kur „bus surengta NATO komitetų darbo imitavimas, bus bendrai ieškoma sprendinių saugumo klausimams ir stengiamasi išspręsti nesutarimus“.

Prie šios konferencijos organizavimo prisidėjo NATO būstinė, Friedricho Eberto (Frydricho Ėberto) fondas, Estijos parlamentas ir Užsienio reikalų bei Gynybos ministerijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių