Quantcast

Talinas atsisako plastikinių indų

Nuo spalio 1 d. visuose Taline vykstančiuose viešuosiuose renginiuose bus draudžiama naudoti vienkartinius indus ir stalo įrankius, kurių sudėtyje yra plastiko, rašo estų laikraštis „Postimees“.

Vietoj įprastų plastikinių indų bus leidžiama naudoti indus ir stalo įrankius iš bioskaidaus plastiko, kuris gana greitai suyra. Taip pat Talino miesto tarybos sprendimu nuo šių metų spalio 1 d. renginių organizatoriai turės pasirūpinti atliekų rūšiavimu ir užtikrinti, kad renginių teritorijoje būtų bent trijų tipų šiukšlių konteineriai: buitinėms atliekoms, bioskaidžioms atliekoms ir pakuotėms.

Talino vicemerė Zuleyha Izmailova pažymėjo, kad šių apribojimų tikslas - sumažinti aplinkos taršą plastiko atliekomis, padidinti Talino gyventojų ir svečių sąmoningumą bei paskatinti antrinį indų panaudojimą.

Pasak Talino miesto tarybos, be bioskaidaus plastiko, indai galės būti pagaminti iš kartono, medienos, bambuko, palmių lapų, cukranendrių ar kitų lengvai yrančių medžiagų. Taip pat renginiuose bus galima pasinaudoti įprastais indais, kurie bus išduodami už užstatą.

Gruodį Briuselyje buvo patvirtintas ES planas dėl vienkartinių plastikinių daiktų, tokių kaip vienkartinės lėkštės ir šiaudeliai, uždraudimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TIKRAI

TIKRAI portretas
Kaip visada estai lenkia, lygis!

Lietuve

Lietuve  portretas
Tokio samoningumo kaip estu,palinkeciau Afrikos salims,ten gamta kencia nuo visur besimetanciu plastikiniu buteliu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių