Quantcast

Taivane dešimtys tūkstančių žmonių žygiavo už gėjų teises

  • Teksto dydis:

Dešimtys tūkstančių žmonių šeštadienį išėjo į Taibėjaus gatves dalyvauti didžiausiame Azijoje parade už gėjų teises ir daugelis jų ragino parlamentą prastumti prieštaringai vertinamą įstatymo projektą, kuriuo būtų pripažintos tos pačios lyties asmenų santuokos.

Šalininkai iš Taivano ir užsienio, dalyvavę jau 12-ame metiniame parade, nešė plakatus su užrašais „Lygios santuokų teisės“ ir „Remkite gėjų santuokas“.

Gėjų ir lesbiečių organizacijos Taivane, kurio visuomenė yra tarp liberalesnių Azijoje, ne vienus metus ragina vyriausybę legalizuoti tos pačios lyties asmenų porų santuokas. Parlamentas įstatymo projektą šiuo klausimu pradėjo nagrinėti pernai.

„Lygios santuokų teisės yra viena pagrindinių žmogaus teisių ir aš tikiuosi, kad konservatyvios bei religinės grupės bus tolerantiškesnės ir ne tokios ribotos“, – sakė neseniai universitetą baigęs Wang Chun-lingas (Vang Čunlingas).

Tai skubus klausimas 33 metų aktyvistei Cindy Su (Sindi Su), kuri birželio mėnesį Kanadoje susituokė su savo partnere ir nori su ja auginti vaikus.

„Tikiuosi, kad parlamentas netrukus priims šį įstatymą, nes mes norime turėti vaikų ir mums reikia teisinio statuso bei apsaugos. Nors mes ir susituokėme Kanadoje, Taivane teisiškai esame svetimos (viena kitai)“, – sakė C.Su, kuri vilkėjo baltą nuotakos suknelę.

Pernai Taivane žygiavo maždaug 65 tūkst. gėjų, lesbiečių ir jų šalininkų – rekordinė minia, reikalavusi gėjų santuokų legalizavimo ir kitų teisių, nurodė organizatoriai, kurie šiemet apskaičiavo panašų aktyvumą.


Šiame straipsnyje: GėjaiteisėseitynėsTaivanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

valio

valio portretas
su sventem siknaskyliai..

Nu jau

Nu jau portretas
blee...Ir iš kur tiek nesveikų norinčiu kad kiti visi nesveikus toleruotų?

nesidžiaukit

nesidžiaukit portretas
pupuliukai ......Taivanis salelė prieš Kiniją ,o ten tikrai ''neprastuminėja'' .......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių