Quantcast

T. May: Didžioji Britanija iš ES pasitrauks sklandžiai ir tvarkingai

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Teresa Mei (Theresa May) mano, kad jos šalis iš Europos Sąjungos (ES) pasitrauks tvarkingai.

Pirmojo „Brexit“ derybų etapo susitarimai yra geri ir išstojimo šalininkams, ir priešininkams, sakė ji pirmadienį parlamente Londone. „Mes išstosime, bet mes tai padarysime sklandžiai ir tvarkingai. Tai garantuos mūsų naują gilią ir ypatingą partnerystę su mūsų draugais“, - pabrėžė T. Mei.

Kartu Didžioji Britanija vėl atgaus „savo sienų, savo pinigų ir savo įstatymų kontrolę“, - kalbėjo premjerė. Praėjusį penktadienį esą žengtas „didelis žingsnis“ šia kryptimi.

Londonas ir ES praėjusią savaitę paskelbė apie susitarimą svarbiais ginčytinais punktais, kurie iki šiol trukdė pradėti naują „Brexit“ derybų etapą. Be kita ko, buvo susitarta dėl finansinių reikalavimų apskaičiavimo metodų.

Oficialiai ES šalių lyderiai šią savaitę viršūnių susitikime turės nuspręsti, ar pradėti naują derybų etapą, kuriame bus kalbama apie būsimus prekybinius santykius tarp Briuselio ir Londono. Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas (Donald Tusk) įspėjo Londoną nesumenkinti antrojo „Brexit“ derybų etapo. „Sunkiausi iššūkiai“, anot jo, dar yra priešakyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių