Quantcast

„Swedbank“ generalinė direktorė: pinigų plovimo skandalas man suteikė kuklumo

„Swedbank“ generalinė direktorė Birgitte Bonnesen pripažino turinti keisti savo pačios požiūrį į kaltinimus pinigų plovimu ir patikino, kad „Swedbank“ pinigų plovimo atvejis suteikė jai kuklumo.

B. Bonnesen kliuvo vasarį, kai ji, ilgą laiką neigusi „Swedbank“ ryšius su „Danske Bank“ 200 mlrd. eurų pinigų plovimo skandalu, turėjo pripažinti, kad seniausias Švedijos bankas visgi yra susijęs su „Danske“ banko pinigų plovimo skandalu.

„Po paskutinių žiniasklaidos pranešimų turėjau laiko apsvarstyti tiek savo, kaip generalinės direktorės komunikaciją, tiek savo kaip žmogaus bendravimo stilių“, - interviu telefonu „Bloomberg“ sakė B. Bonnesen.

„Supratau, kad save išreiškiant taip, kaip aš save dažnai išreiškiu, reikia aptarti kontekstą, supratau, jog turiu būti atidesnė įvairiems niuansams. Tai yra neįtikėtinai sudėtinga problema ir neturėčiau daryti prielaidos, kad manęs klausantys žmonės žino visą kontekstą, susijusį su „Danske“ ar kitais“, - savo komunikacijos klaidas pripažino „Swedbank“ vadovė.

Supratau, kad save išreiškiant taip, kaip aš save dažnai išreiškiu, reikia aptarti kontekstą, supratau, jog turiu būti atidesnė įvairiems niuansams.

Tačiau, paklausta, ar ir toliau eis generalinės direktorės pareigas, ji tai patvirtino. B. Bonnesen sakė nesigailinti jokių savo komentarų apie pinigų plovimą ir tikino mananti, kad nesuteikė jokios neteisingos informacijos, bet sutiko, jog jai reikėtų dirbti ties savo bendravimo stiliumi.

Šiuo metu „Swedbank“ veiklą tiria Švedijos ir Estijos finansų inspekcijos, Švedijos prokuratūra pradėjo atskirą tyrimą dėl įtarimų, kad „Swedbank“ informaciją apie galimą pinigų plovimą slapta atskleidė didžiausiems bankas akcininkams ir įspėjo apie Švedijos nacionalinio transliuotojo SVT žurnalistinį tyrimą.

„Swedbank“ taip pat pasamdė analitinį centrą „Forensic Risk Alliance“ atlikti banko išorės auditą. Anksčiau bankas auditui buvo pasirinkęs kitą įmonę - „Ernst & Young“, tačiau turėjo jos paslaugų atsisakyti, kai dėl pačios „Ernst & Young“ veiksmų „Danske Bank“ pinigų plovimo skandale buvo pradėtas tyrimas Danijoje.

B. Bonnesen atsisakė komentuoti atskirus įtarimus „Swedbank“ ir paragino palaukti galutinių „Forensic Risk Alliance“ audito išvadų. Pasak jos, „Swedbank“ šiuo metu visiškai bendradarbiauja su atitinkamomis teisėsaugos institucijomis.

„Norėčiau palaukti audito rezultatų“, - tikino „Swedbank“ direktorė.

Vasario 20 d. Švedijos nacionalinis transliuotojas SVT pranešė, kad su „Danske Bank“ pinigų plovimo skandalu yra susijęs ir kitas Skandinavijos bankas - „Swedbank“. SVT teigimu, tarp „Swedbank“ ir „Danske Bank“ Baltijos šalių filialų įvykdyta mokėjimų už maždaug 40 mlrd. kronų (3,8 mlrd. eurų). Švedijos ir Estijos finansų inspekcijos apie bendrą „Swedbank“ tyrimą pranešė jau kitą dieną - vasario 21-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
KIEKVIENAS VAGIS PASIŽYMI ''KUKLUMU'' .

Naivusis akcininkas

Naivusis akcininkas portretas
O kiek kuklumas kainuoja?

Netucis

Netucis portretas
Ups netycia galai islindo kaip negrazu meluoti bet tokioms tai normalu gojams meluoti galima
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių