Quantcast

Švedija gavo naujų žinių apie „užsienio povandeninę veiklą“

  • Teksto dydis:

Švedijos kariuomenė tiria du naujus pranešimus, kurie gali būti įrodymai apie įtariamą „užsienio povandeninę veiklą“ netoli šalies sostinės, antradienį pareiškė aukšto rango karinių jūrų pajėgų vadas.

Švedijos pajėgos nuo penktadienio naršė jūrą tame rajone, kai kariškiai nurodė gavę tris įtikinimus pranešimus apie užsienio povandeninių laivų arba narų, besinaudojančių povandeniniu aparatu, veiklą.

Tie laivai nebuvo atpažinti, tačiau Švedijos karinės jūrų pajėgos praeito amžiaus 9-ame dešimtmetyje retkarčiais persekiodavo įtariamus Sovietų Sąjungos povandeninius laivus savo vandenyse.

„Šiandien galiu taip pat pranešti, kad buvo dar du stebėjimai, kuriuos atliko visuomenės nariai ir kurie pakankamai įdomūs, kad būtų imtasi tolesnio darbo“, – admirolas Andersas Grenstadas sakė žurnalistams.

Jis negalėjo pateikti daugiau detalių apie tuos naujus kontaktus, tačiau sakė, kad tie pranešimai dabar vertinami ir kad jie kol kas nelaikomi tokiai pat patikimais kaip trys ankstesni.

A.Grenstadas sakė, kad dabartiniai veiksmai yra informacijos rinkimo operacija, o ne kariniai veiksmai, ir kad ji gali būti vykdoma dar kurį laiką.

„Noriu dar kartą pabrėžti, kad tai nėra povandeninio laivo medžioklės operacija, kuria siekiama įveikti priešininką karine galia“, – sakė admirolas.

Pasak jo, Švedija taip pat neturi informacijos, kuri šalis gali būti atsakinga už numanomą įsibrovimą į šalies teritorinius vandenis. Tačiau 9-ame dešimtmetyje ir 10-o dešimtmečio pradžioje Švedijos gynybos pajėgos reguliariai žaidė katę ir pelę su įtariamais sovietų povandeniniais laivais savo teritoriniuose vandenyse.

Kai kurie iš tų incidentų vėliau buvo pripažinti klaidingais pavojaus signalais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne naujiena

ne naujiena portretas
svedai nesako kkokia salis galetu but.bet aisku kad tai gali but tik Rusija.svedai bijo bet ka apkaltint , o irodymus sunku surinkt.nes povandeninis laivas yra tam sukurtas kad jo beveik neimanoma aptikti.

tyla

tyla portretas
geriau kad svedai surastu ta kurio nera o tai tas kurio iesko svedai iplauks i nemuna ir gali pasiekti kauna senute sake kad is dugno ties aleksotu kyla burbuliukai

tutu

tutu portretas
tai kam tas triuksmas?amerikieciai puse afrikos isskerde ir tyla.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių