Quantcast

Suspenduotas Prancūzijos Nacionalinio fronto lyderis išsižadėjo savo dukters

  • Teksto dydis:

Prancūzijos ultradešiniųjų Nacionalinio fronto (FN) įkūrėjas Jeanas-Marie Le Penas (Žanas Mari Le Penas) antradienį išsižadėjo savo dukters ir dabartinės partijos lyderės Marine Le Pen (Marin Le Pen), suspendavusios jo narystę partijoje, ir išreiškė viltį, kad moteris pralaimės 2017 metų prezidento rinkimus.

Nacionalinio Fronto vykdomasis komitetas, kuriam pirmininkavo M.Le Pen, pirmadienį suspendavo jo narystę ir pagrasino atimti partijos garbės pirmininko titulą, kai 86 metų J.-M.Le Penas pakartojo savo anksčiau išsakytą poziciją, kad nacių dujų kameros yra „tik istorijos detalės“, ir pareiškė, jog nori ginti „baltąjį pasaulį“.

Įtūžęs partijos įkūrėjas jo suspendavimą pavadino „kriminaliniu aktu“ ir sakė, kad nori išsižadėti savo dukters, kuriai liepė „atsisakyti savo vardo“.

Marine Le Pen, kuri 2011 metais iš tėvo perėmė vadovavimą partijai, siekia atsikratyti antisemitinės ir euroskeptiškos prieš imigrantus pasisakančios partijos įvaizdžio ir taip palenkti rinkėjus prieš 2017 metų prezidento rinkimus.

Po suspendavimo tarp tėvo ir dukters prasidėjo žodžių karas. Buvęs desantininkas pareiškė, kad jo dukters išrinkimas valstybės vadove būtų „skandalingas“.

„Man gėda, kad Nacionalinio fronto pirmininkė turi mano pavardę“, – sakė jis antradienį interviu radijui „Europe 1“. Pirmadienio vakarą jis pasiūlė savo dukrai ištekėti ir pasikeisti pavardę.

Visuomenės apklausos rodo, kad M.Le Pen gali dalyvauti antrajame 2017 metų prezidento rinkimų ture, tačiau greičiausiai jo nelaimės. Apklausos duomenų, rodančių, kokią įtaką šie jos veiksmai daro jos arba partijos populiarumui, kol kas nėra.

Pasak Prancūzijos politikos studijų instituto mokslininko Pascalio Perrineau (Paskalio Perino), jis nemano, kad partijos įkūrėjo suspendavimas ir galimas pašalinimas gali suskaldyti Nacionalinį frontą, kaip tai įvyko 1998 metais, kai nuo partijos atsiskyrė ilgametis J.-M.Le Peno sąjungininkas Bruno Megret (Brunas Megrė) ir įkūrė savo partiją.

J.-M.Le Peno vaikaitė Marion Marechal-Le Pen (Marion Marešal LePen) taip pat buvo įtraukta į šią kovą.

Laikraščiui „Le Figaro“ ji sakė, jog paprašė Nacionalinio fronto duoti jai daugiau laiko nuspręsti, ar ji atstovaus partijai pietiniame Provanso -Alpių -Žydrojo Kranto regione, jos senelio tvirtovėje, gruodžio mėnesio vietos rinkimuose, kadangi nenori būti įpainiota į šeimos konfliktą.

„Neutralesnis kandidatas galbūt būtų naudingesnis judėjimui... Nenoriu tapti Jean-Marie Le Peno įkaite“, – sakė ji.

Keli aukšto rango Nacionalinio fronto nariai pareiškė, jog J.-M.Le Pen reakcija pateisina antradienio sprendimą.

„Nacionaliniame fronte puikiai veikia vidinė demokratija ir toks spendimas yra visiškai aiškus“, – sakė partijos iždininkas Wallerandas de Saint-Justas (Valeranas de Žiustas) televizijai BFM TV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dgkis

dgkis portretas
Nauji "lietuviski" zodziai... Suspenduotas. Gal reiketu mazinti svetimybes?

nu

nu portretas
Ir Francijoj grynai lietuviska seima... chi chi chi Del valdzios ir papjautu viens kita.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių