Quantcast

Susimušė Kazachstano sostinės pervadinimo šalininkai ir priešininkai

Ketvirtadienį prie Astanos merijos pastato susimušė Kazachstano sostinės pervadinimo šalininkai ir priešininkai, juos išskyrė milicijos darbuotojai, kurie sulaikė konflikto dalyvius, praneša „RIA Novosti“.

Policija kol kas nekomentuoja incidento, bet, pasak mačiusiųjų, buvo sulaikyta apie 20 žmonių.

Muštynės kilo aikštėje, kur vyksta tradiciniai šventiniai renginiai Nouruzo (pavasario lygiadienio) proga.

Anksčiau socialiniuose tinkluose pasirodė kreipimasis, kurio autoriai ragino miesto pervadinimo priešininkus surengti prie merijos taikų mitingą ir išsakyti savo poziciją. Internete taip pat buvo paskelbta peticija prieš Kazachstano sostinės pervadinimą neapsvarsčius šio klausimo su šalies gyventojais. Iki šiol ją jau pasirašė daugiau kaip 32 tūkstančiai žmonių.

Trečiadienį Kazachstano parlamentas bendrame žemųjų ir aukštųjų rūmų posėdyje priėmė įstatymą „Dėl konstitucijos pakeitimų ir papildymų“, kuriame numatoma pervadinti šalies sostinę Astaną į Nursultaną.

Sprendimas buvo priimtas vienbalsiai. Dabar pataisas turi pasirašyti naujasis Kazachstano prezidentas Kasymas Žomartas Tokajevas.

Antradienį ilgametis Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas atsistatydino. Bet jis lieka Saugumo tarybos pirmininku, partijos „Nur Otan“ pirmininku, Konstitucinės tarybos nariu. Prezidento įgaliojimus iki 2020 metų balandžio mėnesio perėmė buvęs Senato pirmininkas K. Ž. Tokajevas.

Trečiadienį K. Ž. Tokajevas davė priesaiką ir pradėjo eiti šalies prezidento pareigas.

Kaip jau buvo pranešta, naujasis Kazachstano prezidentas iškart po priesaikos pasiūlė pervadinti šalies sostinę Astaną Nursultanu pirmojo valstybės vadovo garbei.

„Manau, kad būtina įamžinti mūsų didžio amžininko - pirmojo Kazachstano prezidento Nursultano Nazarbajevo - vardą. Mūsų sostinė turi vadintis Nursultanu“, - pareiškė jis.

K. Ž. Tokajevas taip pat pasiūlė pastatyti šalies sostinėje monumentą pirmojo Kazachstano prezidento garbei. Be to, jis jau suteikė N. Nazarbajevui Tautos didvyrio (Chalik Kaharmany) vardą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sanciu,,kibiras,,

sanciu,,kibiras,, portretas
Lansbergas,Skvernelmiestis,Karbauskyne,Pukyne,Sirinskanas......

Anonimas

Anonimas portretas
mums nesuprantama azija!!! egzotika su "savitu prieskoniu "demokratija

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
man tai Astana labai grazus pavadinimas...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių