Quantcast

Sugrąžinus sankcijas, D. Trumpas įspėja neplėtoti verslo su Iranu

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį įspėjo pasaulio šalis neplėtoti verslo su Iranu ir pasveikino sankcijas, sukėlusias pykčio, baimės ir nepasitenkinimo bangą Teherane.

„Sankcijos Iranui oficialiai įvestos. Jos šiai šaliai turės skaudžių padarinių, o lapkritį laukia naujas etapas“, - rašė D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Tie, kurie plėtoja verslą su Iranu, neplėtos verslo su Jungtinėmis Valstijomis“, - pridūrė jis.

Vokietijos automobilių gamintoja „Daimler“ jau sustabdė veiklą Irane. D. Trumpo pasitraukimas iš susitarimo dėl Irano branduolinės programos pakurstė investuotojų nerimą.

„Jaučiuosi taip, lyg mano gyvenimas būtų sugriautas. Sankcijos jau kenkia žmonėms. Negaliu nusipirkti maisto, sumokėti už nuomą“, - sakė Irano sostinėje pakalbintas statybų darbuotojas.

Visgi antradienį pakartotinai įvestos sankcijos Iranui neturėtų sukelti staigios ekonominės suirutės. Tačiau lapkričio 5 dieną planuojamas sankcijų smūgis Irano naftos sektoriui gali padaryti didesnės žalos.

Prieš pakartotiną sankcijų Iranui įvedimą D. Trumpas pareiškė, kad yra „atviras susitarimui su Iranu“.

Irano vadovas Hassanas Rouhani atmetė derybų idėją, pasiūlytą sankcijoms įsigaliojant. „Jie nori pradėti psichologinį karą prieš Irano tautą. Derybos galiojant sankcijoms neturi prasmės“, - valstybinei televizijai sakė H. Rouhani.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rymantas

Rymantas portretas
Pagaliau, Trumpas su dirigento lazde pasauliui tiesmukiškai mostelėjo: nebandykite iš Irano pirkti naftos, kitaip ir jums bus blogai?! Gi, Pasaulyje JAV jau daug metų tęsia ekspansiją ir visą pasaulio opiniją formuoja prieš Iraną?! Gerai, kad pagaliau tai suprato Europa, kad su taikinga ir svetinga persų valstybe Iranu galima lb gražiai draugauti...Kartą nuvykus į Iraną, į jį norisi vėl ir vėl grįžti! Ekspertai rašo, kad Irane demokratija yra žymiai toliau pažengusi, nei Europoje...

Petrutis

Petrutis portretas
Donce Trumpas nori plėtoti verslą su Šiaurės Korėja.

LT

LT portretas
Šuns balsas dangun neina! Močiutė sakė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių