Quantcast

Sriubos užsukęs B. Obama pribloškė Vietnamo užkandinės savininkę

  • Teksto dydis:

Vieno Hanojaus gatvės restoranėlio savininkė yra išpilsčiusi nesuskaičiuojamą daugybę savo kiaulienos sriubos su lakštiniais dubenėlių, bet buvo priblokšta, kai garsiojo delikateso „bun cha“ pas ją užsuko pats Barackas Obama (Barakas Obama).

JAV prezidentas pirmadienį vakare rado laiko įtemptoje savo vizito Vietname darbotvarkėje ir su šefu bei maisto kritiku Anthony Bourdainu (Entoniu Burdenu), kuris rengia televizijos laidą apie slaptus kulinarijos perliukus visame pasaulyje, nuvyko į minimą užkandinę, išsitraukė plastikinę taburetę, atsisėdo ir ėmėsi garuojančios sriubos.

Nors užkandinės 54 metų savininkė Nguyen Thi Lien (Ngujen Ti Lien) žinojo, kad atvyks užsienio televizininkų komanda, ji nė neįtarė, kokį svečią ji atsiveš.

„Jo apsilankymas mūsų restorane buvo didelis netikėtumas visai mano šeimai, kuri to niekada nė negalėjo įsivaizduoti, net sapne“, – antradienį sakė ji AFP.

JAV slaptoji tarnyba ir vietos policija pirmadienio vakarą buvo uždariusi gatves aplink užkandinę „Bun Cha Huong Lien“. Prie jos susirinko didelė minia, kuri išeinantį B.Obamą pasitiko sveikinimo šūksniais.

JAV lyderis, kurį supo asmens sargybiniai, stabtelėjo pasisveikinti su vietos žmonėmis, kurių daugelis skubėjo įamžinti akimirką mobiliaisiais telefonais, o paskui išvažiavo savo limuzinu.

„Obama buvo mielas, linksmas, šypsojosi ir buvo populiarus tarp visų“, – pasakojo restoranėlio savininkė, kuri pridūrė apgailestaujanti, kad pati nepasidarė nuotraukos su prezidentu.

Tuo tarpu A.Bourdainas tos vakarienės nuotrauką paskelbė „Instagram“ ir prie jos prirašė: „Prezidento įgūdžiai valgyti pagaliukais – viršūnėje“.

Nuotraukoje matyti, kaip jis ir prezidentas sėdi ant Vietnamo gatvės užkandinėms įprastų plastikinių taburečių ir kaip B.Obama rankoje laiko butelį alaus „Hanoi Beer“.

Už jų matosi prie kitų nerūdijančio plieno staliukų susėdę vietos vakarieniautojai, kurių vienas buvo su amerikietiško stiliaus juoda beisbolo kepuraite.

„Bendra suma už „bun cha“ vakarienę su prezidentu: 6 JAV doleriai. Sąskaitą apmokėjau aš“, – vėliau „Twitter“ parašė A.Bourdainas, kuris, kaip žinia, visai nesibaido pigaus gatvės maisto.

Vietnamas garsėja šviežiais ingredientais ir sveika virtuve, bet B.Obamos sprendimas pasirinkti „bun cha“ – patiekalą su riebia kiauliena ir saldžiu sultiniu, kuris yra ne tokioje dietinėje šalies kulinarijos spektro dalyje, – galėtų nustebinti jo žmoną Michelle (Mišel), kuri jau seniai agituoja už sveiką mitybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių