Quantcast

Slovakijos prezidentas apsisprendė patvirtinti naująją vyriausybę

  • Teksto dydis:

Slovakijos prezidentas Andrejus Kiska trečiadienį pareiškė tvirtinąs naująjį ministrų kabinetą, ankstesniam ministrui pirmininkui atsistatydinus dėl skandalo, kilusio dėl žurnalisto nužudymo.

„Aš nusprendžiau rytoj paskirti poną (Peterį) Pellegrini (Pelegrinį) į ministro pirmininko postą ir priimsiu jo siūlymus dėl kandidatų į naujosios vyriausybės narius“, – pareiškė A. Kiska žurnalistams.

Praėjusią savaitę P. Pellegrini buvo parinktas vadovauti trijų partijų koalicijos vyriausybei vietoje Roberto Fico, šiam atsistatydinus, kai Jano Kuciako nužudymas išprovokavo antivyriausybinius protestus ir padidino susirūpinimą dėl žiniasklaidos laisvės bei korupcijos Slovakijoje.

Antradienį A. Kiska atsisakė patvirtinti naująją vyriausybę, pasiūlytą paskirtojo premjero Peterio Pellegrini (Pėterio Pelegrinio).

27 metų J. Kuciakas ir jo bendraamžė sužadėtinė praėjusį mėnesį buvo rasti nušauti savo namuose netoli Bratislavos.

Pasak policijos, „labiausiai tikėtina“, kad J. Kuciako mirtis yra susijusi su jo žurnalistiniu tyrimu ir jau po mirties jo darbdavio paskelbtu straipsniu apie Slovakijos aukščiausio rango politikų ryšius su liūdnai pagarsėjusia Italijos mafija „Ndrangheta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių