Quantcast

Šiaurės Korėjoje – didžiulis karinis paradas

  • Teksto dydis:

Tankai, šarvuočiai, salvinės raketų ugnies sistemos ir įvairios raketos šeštadienį riedėjo Pchenjano centrine aikšte per didžiulį karinį paradą, surengtą minint Šiaurės Korėjos valdančiosios Darbininkų partijos įkūrimo 70-ąsias metines.

Partijos emblemos – kūjo, teptuko ir pjautuvo – pavidalu išsirikiavę karo lėktuvai praskrido virš Kim Il Sungo (Kim Ir Seno) aikštės. Kita lėktuvų grupė buvo išsirikiavusi, kad sudarytų skaičių 70.

Vėliau per civilių eitynes tūkstančiai žmonių, iškėlę spalvotas korteles, sudarė Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) vardą. Šalies vadovas, stebėjęs paradą iš tribūnos, mojavo miniai ir susikibo rankomis su viešinčiu Kinijos pareigūnu Liu Yunshanu (Liu Junšanu).

Šis paradas pradėjo dideles partijos įkūrimo metinių iškilmes, kurios, pasak analitikų, atskleidžia Kim Jong Uno pastangas įtvirtinti savo autoritetą, taip pat partijos ir kariuomenės vienybę.

Šiaurės Korėjos vadovas šeštadienį pareiškė, kad jo šalis gali kariauti bet kokį karą, kurį išprovokuotų Jungtinės Amerikos Valstijos; taip jis kalbėjo per paradą, surengtą 70-ųjų valdančiosios Darbininkų partijos metinių proga.

„Šiandien mūsų partija ryžtingai skelbia, kad mūsų revoliucinės ginkluotosios pajėgos yra pajėgios kariauti bet kurį karą, išprovokuotą Jungtinių Valstijų; mes esame pasirengę apgintis savo liaudį ir žydrą mūsų gimtinė dagų“, – sakė Kim Jong-unas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių