Quantcast

Šiaurės Korėja vėl buvo likusi be interneto ryšio

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėjoje šeštadienį bent dviem valandoms buvo dingęs interneto ryšys, pranešė Kinijos valstybinė žiniasklaida ir IT ekspertai.

Šis incidentas įvyko po to, kai Pchenjanas apkaltino Vašingtoną dėl kito ryšio sutrikimo anksčiau šią savaitę.

„19 val. 30 min. Pchenjano (12 val. 30 min. Lietuvos) laikus Šiaurės Korėjos interneto ir mobiliojo 3G ryšio tinklas buvo paralyžiuotas ir grįžo į įprastą būklę tik 21 val. 30 min. (14 val. 30 min.)“, – Kinijos pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

„Xinhua“ žurnalistai Šiaurės Korėjoje nurodė, kad interneto ryšys visą dieną buvo „labai nestabilus“, sakoma pranešime.

Autoritetinga kibernetinio saugumo bendrovė „Dyn Research“ taip pat paskelbė savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“, kad Šiaurės Korėjoje šeštadienį „internetas išsijungė šalies mastu“.

Šiaurės Korėja anksčiau šeštadienį pareiškė, kad JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) elgėsi kaip „beždžionė atogrąžų miške“, kurstydamas savo šalies kino teatrus parodyti komediją „Interviu“ (The Interview), kurioje vaizduojamas išgalvotas sąmokslas nužudyti komunistinės valstybės lyderį Kim Jong Uną (Kim Čen Uną). Pchenjanas taip pat kaltino Vašingtoną dėl anksčiau šią savaitę įvykusio incidento, kai Šiaurės Korėja buvo likusi be interneto ryšio.

Izoliuotoje diktatūroje didelę įtaką turintis Nacionalinis gynybos komitetas (NGK) pagrasino „neišvengiamais mirtinais smūgiais“ dėl to filmo, taip pat kaltino JAV „trikdžius interneto ryšį“ ir Šiaurės Korėjos žiniasklaidos kanalų darbą.

Ankstesnis interneto išjungimas paskatino spėliones, kad Jungtinės Valstijos galbūt surengė atsakomąją kibernetinę ataką dėl puolimo prieš kino studiją „Sony Pictures“, susukusia minėtą komediją.

Vašingtonas tvirtino, kad kibernetinę ataką prieš „Sony“ įvykdė Pchenjanas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Būkit žmonės, neskriauskit Kim Jong Uno. Tai vienintelis dar likęs Putino draugas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių