Quantcast

Šeštadienį dėl protestų neveiks Eiffelio bokštas, parduotuvės, muziejai

  • Teksto dydis:

Eiffelio (Eifelio) bokštas šeštadienį bus uždarytas dėl planuojamų „geltonųjų liemenių“ antivyriausybinių protestų Paryžiuje, ketvirtadienį pranešė monumento operatorė.

Dėl planuojamų demonstracijų, kurios rengiamos praėjus savaitei po žiaurių susirėmimų gatvėse ir vandalizmo Prancūzijos sostinėje, bus neįmanoma užtikrinti „adekvačias saugumo sąlygas“ Eiffelio bokšte, nurodė jo vadovybė.

Be to, Paryžiaus policija anksčiau ketvirtadienį dėl protestų prieš prezidentą Emmanuelį Macroną (Emanuelį Makroną) paragino Eliziejaus Laukų alėjoje įsikūrusias parduotuves ir restoranus šeštadienį užsidaryti, rodo verslininkų gauti pranešimai, su kuriais susipažino naujienų agentūra AFP.

Pareigūnai būgštauja, kad šeštadienį gali pasikartoti smurto protrūkiai, kai praėjusį savaitgalį demonstrantai Paryžiuje daužė langus, degino automobilius ir padegė šešis pastatus.

Eliziejaus Laukų alėjoje įsikūrusių parduotuvių ir restoranų savininkai buvo perspėti laikyti uždarytas duris, apsaugoti vitrinas bei nepalikti jokių baldų lauke.

Vienas Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas kiek anksčiau AFP sakė, kad ruošiamasi „dideliam smurtui“ šeštadienį, nes esama ženklų, kad į Paryžiaus gatves išeis tiek kraštutiniai dešinieji, tiek kraštutiniai kairieji.

Apie tai, kad šeštadienį nedirbs, pranešė Didžiųjų (Grand Palais) ir Mažųjų (Petit Palais) rūmų, esančių netoli Eliziejaus Laukų, atstovai. Jų pavyzdžiu pasekė ir kiti miesto muziejai, įsikūrę vietose, kur tikimasi protestų.

Šeštadienį planuotus spektaklius atšaukė Paryžiaus centre esantys „Garnier“ ir Bastilijos operos rūmai.

Protestai prasidėjo lapkričio 17 dieną. Iš pradžių buvo reiškiamas pasipiktinimas planuojamu degalų mokesčių kėlimu, bet vėliau „geltonųjų liemenių“ judėjimas virto didesnio masto iššūkiu prezidento E. Macrono verslui palankiai politikai, kurstomu skundų, kad valstybės vadovas nesuvokia paprastų žmonių patiriamų sunkumų.

Demonstrantai daugelyje šalies vietų blokavo kelius ir kėlė transporto sumaištį judriu laikotarpiu prieš Kalėdas.

Praeitą šeštadienį protestai Paryžiuje virto riaušėmis – buvo padegta apie 200 automobilių, išdaužyta parduotuvių vitrinos ir nuniokota Triumfo arka – vienas iš sostinės simbolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių