Quantcast

Rytų Europai – kritika dėl pabėgėlių

  • Teksto dydis:

Kai kurių Rytų Europos šalių požiūris į migracijos krizę, su kuria susiduria Europos Sąjunga (ES), yra „skandalingas“, sekmadienį sakė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent‘as Fabiusas (Loranas Fabiusas), kuris atskirai paminėjo nuo migrantų saugoti turinčią užtvarą Vengrijoje.

„Kai matau tam tikrą virtinę Europos šalių, ypač – Rytuose, kurios nesutinka su (migrantų) kvotomis, man tai atrodo skandalinga“, – sakė jis radijui „Europe 1“.

Vokietija, remiama Prancūzijos, veikė „drąsiai, bet Europa kaip visuma, privalo priimti savo atsakomybę“, sakė L.Fabiusas.

Ministras atskirai paminėjo spygliuotos vielos barjerą palei Vengrijos sieną su ES nepriklausančia Serbija, kuriuo siekiama užkirsti kelią migrantams ir kuris, pasak L.Fabiuso, rodo, jog „negerbiamos Europos bendros vertybės“.

Tačiau ta užtvara iš trijų spygliuotos vielos ritinių palei 175 km Vengrijos ir Serbijos sieną nesustabdo ją kirsti norinčių žmonių, neseniai matė AFP korespondentai.

Ten dar turi iškilti 4 m aukščio tvora, kurią jau stato Vengrijos armija, nurodė Vengrijos gynybos ministerija.

ES ir Šengeno zonos narė Vengrija šiemet jau sulaikė daugiau kaip 140 tūkst. migrantų, kirtusių sieną iš Serbijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šulcas

šulcas portretas
tegul visus pabėgėlius pakrauna į laivus ir veža į Ameriką,juk ji tą bardaką sukėlė

Cha

Cha portretas
Skandalingas požiūris - tai brukti nelegalus ten, kur jie nelaukiami, užuot deportavus juos atgal į Afriką. "Rytų europiečius" "vakarų europiečiai" deportuoja nesicackindami. Turbūt todėl, kad rytų europiečiai neskandalija. O jei ministrui norisi, tai nieks jam nedraudžia savo būste nors ir pusę Afrikos priglausti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių