Quantcast

„Ryanair“ vadovas: „Brexit“ pasibaigus be susitarimo gali būti atšaukti skrydžiai

  • Teksto dydis:

Rizika, kad Didžioji Britanija ateinantį kovą išstos iš Europos Sąjungos nesudariusi susitarimo dėl pereinamojo laikotarpio sąlygų, yra nuvertinama, trečiadienį teigė pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ vadovas.

Be kita ko, jis įspėjo, kad, išsipildžius tokiam scenarijui, kelioms dienoms ar net savaitėms gali tekti atšaukti skrydžius.

Už „Brexit“ pasisakantys kritikai teigia, kad tokiais įspėjimais siekiama pakurstyti baimę ir įtikinti daugiau žmonių nepritarti premjerės Theresos May pasiūlymams dėl „Brexit“. Tačiau „Ryanair“ vadovas Michaelas O'Leary'is tikino, kad rizika išties didėja.

„Vis dar esame susirūpinę dėl didėjančios „kieto“, t. y. be susitarimo pasibaigsiančio, „Brexit“ tikimybės“, - sakė M. O'Leary'is.

„Nors tikimės, kad susitarimas dėl 2019 metų kovą prasidėsiančio ir 21 mėnesį truksiančio pereinamojo laikotarpio sąlygų vis dėlto bus pasiektas, po pastarojo meto įvykių Jungtinėje Karalystėje padaugėjo neaiškumų ir manome, kad „kieto“ „Brexit“, dėl kurio kelias dienas ar net savaites gali nevykti skrydžiai, rizika yra nuvertinama“, - kalbėjo „Ryanair“ vadovas.

Th. May ketvirtadienį pirmininkaus neeiliniam ministrų kabineto posėdžiui, kuriame ketinama aptarti planą, ką daryti tuo atveju, jei „Brexit“ pasibaigtų be susitarimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių