Quantcast

„Ryanair“ perspėja – jei vyks streikai, Vokietijoje gali būti naikinamos darbo vietos

  • Teksto dydis:

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ antradienį perspėjo, kad ji gali būti priversta Vokietijoje naikinti darbo vietas ir uždaryti kai kurias bazes, jei pilotai pradės streiką.

„Šie planuojami streikai gali tik pakenkti „Ryanair“ verslui Vokietijoje ir jei jie tęsis toliau, tai gali privesti prie bazių uždarymo bei darbo vietų naikinimo tiek Vokietijos pilotams, tiek įgulos nariams, ypač antrinėse Vokietijos bazėse“, – sakė „Ryanair“ rinkodaros vadovas Kenny Jacobsas (Kenis Džeikobsas).

„Ryanair“ pilotus ir įgūlų narius Vokietijoje atstovaujančios profsąjungos, reikalaudamos geresnių darbo sąlygų bei didesnių atlyginimų, paragino streiką surengti jau trečiadienį.

Protesto akcijoje, kuri, kaip manoma, tęsis 24 valandas, dalyvaus apie 400 „Ryanair“ pilotų ir antrųjų pilotų Vokietijoje.

Nutraukti darbą trečiadienį taip pat gali apie 1 tūkst. „Ryanair“ įgulų narių šioje šalyje.

Rugpjūtį „Ryanair“ pilotams Vokietijoje prisijungus prie Airijos oro vežėjos darbuotojų keliose Europos šalyse surengto streiko, oro bendrovei teko atšaukti 250 skrydžių į ir iš Vokietijos.

Tuo tarpu „Ryanair“ pasiekė susitarimus su darbuotojais Airijoje ir Italijoje, tačiau Vokietijos profsąjunga „Cockpit“ juos laiko nepakankamais.

Nors oro bendrovė, per metus skraidinanti apie 130 mln. keleivių, pirmą kartą savo istorijoje pripažįsta jos pilotams ir įgulų nariams atstovaujančias profsąjungas įvairiose Europos šalyse, „Ryanair“ darbuotojai nepatenkinti, jog oro vežėja neskuba didinti darbo užmokesčio ar gerinti darbo sąlygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių