Quantcast

Rusijos užsienio reikalų ministras grįžo į derybas dėl Irano branduolinės programos

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas antradienį sugrįžo į Šveicarijoje vykstančias lemiamas derybas, kuriomis iki vidurnakčio derybininkai stengsis pasiekti istorinę sutartį dėl Irano branduolinės programos, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Prieš išvykdamas iš Maskvos S.Lavrovas sakė, kad tikimybė pasiekti Irano branduolinę programą suvaržantį susitarimą yra „didelė“, ir „šio derybų rato perspektyvos yra neblogos, netgi geros“.

Po pietų Lozanoje prasidėjo derybininkų „šešeto“ – JT Saugumo Tarybos ir Vokietijos – bei Irano užsienio reikalų ministrų plenarinis posėdis, informavo šaltinis Europos užsienio politikos tarnyboje.

„Diskusija Irano derybose tęsiasi, pirmininkaujant ES užsienio politikos vadovei Federicai Mogherini (Federikai Mogerini)“, – sakė šaltinis.

Derybininkai iki antradienio pabaigos siekia susitarti dėl politinių pagrindų išsamiai sutarčiai, kuri, kaip tikimasi, užkirs kelią Iranui pasigaminti atominių ginklų.

Irano derybininkas antradienio popietę sakė kad derybose daroma pažanga, bet lėtai. „Mes žengiame į priekį, bet lėtai. Dėl klausimų sudėtingumo ir dėl to, kad tai yra lemiamas pažiūrėjimas į tuos klausimus, viskas vyksta lėtai, – sakė Behrouzas Kamalvandis. – Būkime kantrūs“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių