Quantcast

Rusijos URM: pratybas „Zapad 2017“ lydinti „isterija“ yra dirbtinio pobūdžio

  • Teksto dydis:

Rusijos ir Baltarusijos karines pratybas „Zapad 2017“ lydinčia „isterija“ siekiama pateisinti NATO pajėgų buvimo stiprinimo Lenkijoje ir Baltijos šalyse „neįtikėtinas išlaidas“, penktadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Keliama isterija yra dirbtinio pobūdžio, jos tikslas – pademonstruoti Vakarų šalių mokesčių mokėtojams pagrįstumą dėl neįtikėtinų išlaidų, kurios skiriamos NATO pajėgumų stiprinimui ir karinio aktyvumo didinimui Lenkijoje ir Baltijos šalyse, neva siekiant apsisaugoti nuo Rusijos agresijos“, – sakė M.Zacharova spaudos konferencijoje.

Pasak jos, būtent tai „skatina karinės įtampos didinimą kontinente, o ne kokia nors garsioji Rusijos grėsmė“.

Remiantis Rusijos oficialiai pateikiama informacija, ketvirtadienį prasidėjusiose pratybose dalyvaus iki 12,7 tūkst. karių: maždaug 7,2 tūkst. iš Baltarusijos ir maždaug 5,5 tūkst. iš Rusijos. Baltarusijos teritorijoje pratybose dalyvaus iki 3 tūkst. karių, nurodo Rusijos gynybos ministerija ir pažymi, kad tai tradicinės pratybos, vykstančios kas ketverius metus.

Tuo tarpu Vakarų pareigūnai mano, kad iš tiesų mokymuose bus apie 100 tūkst. karių.

Lietuva ir kitos NATO šalys kritikuoja Rusiją dėl pratybų masto, scenarijaus ir skaidrumo trūkumo. Dalis mokymų rajonų bus visiškai greta Lietuvos valstybės sienos, todėl pareigūnai neatmeta tyčinių arba atsitiktinių incidentų tikimybės. Kai kurie kritikai mano, kad Rusija gali palikti dalį karių ir technikos Baltarusijoje.

Lietuvos karinės žvalgybos teigimu, labai tikėtina, kad pratybų „ Zapad“ scenarijuje bus numatytas ginkluotas konfliktas su NATO. Dalis mokymų rajonų bus greta Lietuvos valstybės sienos, todėl Lietuvos pareigūnai neatmeta incidentų ir provokacijų tikimybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vokas

Vokas portretas
Kas cia per komsomolka "su stazu"? Lokit neloje, mes kremliovska propaganda netikime. Sunys loja, karavanas eina... :D

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Vis ta pati Kremliaus taktika viską versti aukštyn kojomis ir kaltinti kitus: patys klykia, kad juos visi puola, patys kelia savo mužikų kariuomenę pratyboms menamam priešui atremti, patys gązdina kitus atomine bomba, patys isterikuoja mėgindami kitiems įvaryti isteriją ir patys visu tuo mėšlu kaltina kitus. Nieko naujo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių