Quantcast

Rusijos programišiai buvo nusitaikę į E. Macrono kampaniją

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidento rinkimuose dalyvaujančio Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) politinė kampanija buvo tapusi rusų programišių atakos taikiniu, sakoma antradienį paskelbtoje kibernetinio saugumo ekspertų ataskaitoje.

Su keliomis garsiomis kibernetinėmis atakomis Vakaruose siejama grupė „Pawn Storm“ siekė pavogti E.Macrono ir jo rinkimų kampanijos „En Marche!“ narių asmeninius duomenis, pasinaudodama vadinamąja „fišingo“ technika, nurodė Japonijoje įsikūrusi kompanija „Trend Micro“.

Įtariama, kad „Pawn Storm“, dar žinoma kaip „APT28“, yra susijusi su praėjusios vasaros kibernertinėmis atakomi, per kurias iš JAV Demokratų partijos elektroninio pašto serverių buvo pavogta laiškų, kompromitavusių prezidento posto siekusią Hillary Clinton (Hilari Klinton).

Daugelis šią grupę sieja su Rusijos saugumo tarnybomis, juolab, kad Prancūzijos prezidento rinkimuose Maskva neoficialiai palaiko E.Macrono varžovę Marine Le Pen (Marin Le Pen), kuri prieš pirmąjį rinkimų turą buvo netikėtai atvykusi į Maskvą susitikti su prezidentu Vladimiru Putinu.

„Visada būna tam tikrų techninių abejonių, kai kalbama apie vykdytoją, – sakė „Trend Micro“ Pietų Europos strategas Loicas Guezo (Liuikas Giuzu) naujienų agentūrai AFP. – Bet, remdamiesi per dvejus metus surinktais duomenimis, mes išanalizavome veikimo taktiką ir tai leido mums nustatyti šaltinį“.

Tarp įtariamų „Pawn Storm“ programišių pastarųjų mėnesių taikinių buvo atsidūrę net tokios žiniasklaidos grupės kaip „The New York Times“ ir „Al-Jazeera“.

„Norint taip ilgai susitelkti ties tokia virtine objektų, reikia daugybės žmogiškų ir finansinių išteklių“, – kalbėjo ekspertas.

Tačiau pirmadienį Rusija paneigė bet kokį savo kišimąsi į Prancūzijos prezidento rinkimų eigą.

„Kokios grupės? Iš kur jos? Kodėl iš Rusijos? – klausė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. – Man tai primena Vašingtono mestus kaltinimus, kurie iki šios dienos yra nepagrįsti ir kurie nedaro garbės juos metantiems žmonėms“.

Jau ne pirmą kartą E.Macrono „En Marche!“ susiduria su vadinamuoju „fišingu“, kada elektroninių laiškų gavėjai susivilioja iš pažiūros nekalta nuoroda iš jiems žinomo arba patikimo siuntėjo, kurią paspaudę leidžia įsilaužėliams naršyti po jų paskyrą ar net visą kompiuterių tinklą.

Nuo praėjusių metų, kai E. Macronas pradėjo savo rinkimų kampaniją, buvo užregistruota tūkstančiai bandymų įsilaužti į kompiuterius. Vasario mėnesį centristo rinkimų kompanijos generalinis sekretorius Richardas Ferrandas (Rišaras Feranas) paaiškino, kad šiuos bandymus „organizavo ir koordinavo struktūrinės grupės, o ne pavieniai programišiai“.

Tą patį vasarį E.Macrono atstovas Benjamin Griveaux (Benžamenas Grivo) apkaltino Kremlių, esą jis pradėjo šmeižto kampaniją“ valstybinėje žiniasklaidoje prieš prezidento posto siekiantį buvusį prancūzų ekonomikos ministrą ir atkaklų Europos Sąjungos gynėją.

Tačiau kompanijai „Trend Micro“, ataka prieš E.Macrono kampaniją yra tik viena iš daugelio ilgame šios rusų programišių grupės kibernetinių atakų sąraše.

„Mes stebime „Pawn Storm“ veiklą ilgiau nei dvejus metus ir pastebime, kad ši grupė dabar geriau nusimano, kaip manipuliuoti įvykiais ir viešąja nuomone per informacijos rinkimą ir jos kontroliuojamą skelbimą“, – sakoma „Trend Micro“ ataskaitoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ha

ha portretas
Ir vėl rusai puola kaip aš norėčiau kad ta laikrašpalaiki paduoti ir teisma už propaganda

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Stachanoviečiai tie Putino paršiukai – visur spėja priknisti ir paskutiniai bailiai kai reikia atsakyti.

....///

..../// portretas
MANAU DEL KIEKVIENO EURO GEJAUS -PROGRAMISIAI NEGAIS SAVO BRANGAUS LAIKO , ka nores ta varliaedziai ir issirinks --issirinks Makrona ---PALAIDOS PRANCUZIJA...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių