Quantcast

Rusijos premjeras: pasaulis nusirito į naujo šaltojo karo laikus

  • Teksto dydis:

Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas šeštadienį pareiškė, kad dėl įtampos Rusijos ir Vakarų santykiuose pasaulis grimzta į naują šaltąjį karą.

Įtampai padidėjus dėl konflikto Ukrainoje ir Rusijos paramos Sirijos režimui, D.Medvedevas piktinosi „nedraugiška NATO politika Rusijos atžvilgiu“.

„Išlieka nedraugiška ir uždara, mūsų vertinimu, politinė NATO linija Rusijos atžvilgiu, – sakė Rusijos premjeras Miuncheno saugumo konferencijoje. – Galima pasakyti ir griežčiau: mes nusiritome į naujo šaltojo karo laikus“.

„Vos ne kasdien mus skelbia baisiausia grėsme ir apskritai NATO (organizacijai) ir atskirai Europai, ir Amerikai bei kitoms šalims“, – nurodė jis.

D.Medvedevas kritikavo nuo šaltojo karo pabaigos vykdomą NATO plėtrą ir ES įtaką toli Europos rytuose, anksčiau kontroliuotuose sovietų.

„Europos politikams visuomet atrodė, kad vadinamosios draugų juostos kūrimas palei išorinį ES kontūrą gali tapti patikima saugumo garantija“, – sakė D.Medvedevas.

„Ir koks gi tokios politikos rezultatas? – tęsė jis. – Ne „draugų juosta“, o „atskirties zona““.

Jis pridūrė kad „kurti pasitikėjimą sunku ..., bet turime pradėti. Taip, pastarųjų dvejų metų įvykius mes vertiname neretai skirtingai..., bet ne taip ryškiai, kaip prieš 40 metų, kai buvo pasirašytas Helsinkio paktas, kai vidury Europos tiesiog stovėjo siena“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Medvedevui šaltasis karas nepatinka. Jam reikia karšto, tokio kaip Ukrainoje ar Sirijoje, o geriausia trečias pasaulinis su termobranduolinio ginklo panaudojimu.

šaunuolis vytautai

šaunuolis vytautai portretas
pasitikrink savo sąskaitą, ten jau įkrito 30 rublių

vytautas

vytautas portretas
pasisakysiu cia kaip ir sakiau kitur...sis neperstojamas grybauskaites lojimas jau atsibodo...nejaugi ji mano kad zmones ant tiek kvaili...jog mano kad rusija...kuri net saves negali isaitinti prades kara su visu pasauliu???...turbut vienintele svetaine kuri pateikia logiskus argumentus apie konfliktus ir ipatingai sirija, tai...naujienoskitaip taskas lt...perskaitykit straipsni "tikrosios karo sirijoje priezastys"...daug ka suprasit
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių