Quantcast

Rusijos paskelbtame nepageidaujamų ES veikėjų sąraše – aštuoni Estijos piliečiai

  • Teksto dydis:

Maskvos sprendimas įtraukti aštuonis Estijos veikėjus į asmenų, kuriems draudžiama atvykti į Rusiją, „juodąjį sąrašą“ byloja apie blogus abiejų šalių santykius, šeštadienį pareiškė Estijos saugumo policija (KaPo).

„Tai tiesiog byloja, kad santykiai blogi – ir minėtas sąrašais yra aiškus to įrodymas“, – naujienų agentūrai BNS sakė KaPo atstovas Harrys Puuseppas (Haris Pusepas), pridūręs, kad jo tarnybos pareigūnams neleidžiama lankytis Rusijoje.

„Tačiau minėtas sąrašas sudarytas ne vakar. Jame (išvardyti) asmenys buvo nustatyti gerokai anksčiau“, – pridūrė H.Puuseppas, sakydamas, kad šio sąrašo paskelbimas niekaip nepaveiks KaPo darbo.

Nyderlandų premjeras Markas Rutte (Markas Rutė) penktadienio vakarą pirmasis nurodė, kad Rusija sudarė nepageidaujamų ES veikėjų „juodąjį sąrašą“. Pasak premjero, Rusija tą sąrašą penktadienį perdavė ES šalių ambasadoms.

M.Rutte sakė manantis, kad šis sąrašas yra atsakas į Vakarų šalių sankcijas Maskvai dėl Krymo aneksijos ir numanomo vaidmens separatistiniame konflikte Rytų Ukrainoje. Nyderlandų lyderis sakė, kad sąraše yra 80–90 pavardžių.

Be kitų asmenų, į tą sąrašą įtraukti aštuoni Estijos piliečiai: buvusi užsienio reikalų ministrė Kristiina Ojuland (Kristyna Ojuland), gynybos pajėgų vadas generolas leitenantas Riho Terras (Rihas Teras), jo pavaduotojas brigados generolas Arturas Tiganikas, savanoriškosios sukarintos organizacijos „Kaitseliit“ vadas brigados generolas Meelis Kiili (Melis Kylis), Saugumo policijos departamento generalinis direktorius Arnoldas Sinisalu (Arnoldas Sinisalus), teisingumo ministras ir buvęs gynybos ministras Urmas Reinsalu (Urmas Reinsalus), Europos Parlamento deputatas Tunne Kelamas (Tunė Kelamas) ir vienas iš Estijos gynybos pramonės vadovų Andresas Parve (Andresas Parvė).

Suomijos dienraštis „Helsingin Sanomat“ pažymėjo, kad Estijos piliečiai, lyginant su šalies gyventojų skaičiumi, minėtame sąraše sudaro itin didelę dalį.


Šiame straipsnyje: Rusijajuodasis sąrašasEstija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių