Quantcast

Rusijos karinės jūrų pajėgos sėkmingai išbandė tarpžemyninę balistinę raketą „Bulava“

  • Teksto dydis:

Rusijos karinės jūrų pajėgos penktadienį išbandė tarpžemyninę balistinę raketą „Bulava“, o šis sėkmingas bandymas, kuris buvo jau antrasis per pastaruosius du mėnesius, rodo, kad naujojo ginklo patikimumas didėja po keblios bandymų etapo pradžios.

Gynybos ministerija, kad atominis povandeninis laivas „Aleksandr Nevskij“ paleido raketą būdamas pasinėręs Barenco jūroje. Raketos mokomosios kovinės galvutės sėkmingai pasiekė numatytus taikinius bandymų poligone Rusijos rytiniame pakraštyje esančiame Kamčiatkos pusiasalyje.

„Bulava“ bandymų etapo pradžioje buvo daug nesėkmių, dėl kurių kilo abejonių, kokia ateitis laukia didžiausios ir ambicingiausios Rusijos ginklų kūrimo programos nuo Sovietų Sąjungos subyrėjimo. Tačiau keli pastarieji bandymai buvo sėkmingi, o šiuo metu raketomis „Bulava“ apginkluoti jau trys Rusijos „Borej“ klasės povandeniniai laivai.

Du iš jų – „Aleksandr Nevskij“ ir „Jurij Dolgorukij“ – pavadinti Rusijos viduramžių valdovų vardais, jau yra priimti į karines jūrų pajėgas. Trečiojo, „Vladimir Monomach“, statyba jau baigta; atliekami jo bandymai. Rusija planuoja pasistatyti iš viso aštuonis „Borej“ klasės povandeninius laivus.

Kaip ir per ankstesnis „Bulava“ paleidimas iš „Jurij Dolgorukij“ spalio 29 dieną, faktiškai buvo atliktas siekiant patvirtinti raketos, kurią Rusija laiko esmine savo branduolinio arsenalo dalimi, pajėgumus.

Artėjant Sovietų Sąjungoje pastatytų povandeninių atomlaivių eksploatavimo pabaigos terminui, Kremlius iškėlė prioritetinį uždavinį sukurti jiems pamainą pagal ginkluotės modernizavimo programą, kuriai iki 2020 metų planuojama išleisti apie 20 trln.(per 400 mlrd. JAV dolerių arba 1,13 trln. litų).

Kaip nurodo Rusijos žiniasklaida, „Bulava“ gali nuskrieti per 8 tūkst. kilometrų ir nešti iki 10 branduolinių kovinių galvučių. Kariškiai tikino, kad ši raketa gali įveikti bet kokią šiuolaikinę priešraketinės gynybos sistemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Debilam runkeliam

Debilam runkeliam portretas
Rusai gal ir labai kvaili,tik jie turi branduolini ginkla,skraido i kosmosa,stato laivus,lektuvus ir dar daug ka O Lietuvos girti runkeliai sugeba pagaminti tik aparata samogonui varyti gerti ir myzti i kelnes Protingi lietuviai senai jau valo sudus anglijoj Lietuviai-girtuokliu ir pakaruokliu liaudis

to Debilam runkeliam

to Debilam runkeliam portretas
ką rusija privalo, to ji niekada nedaro, tai atsilikusi proto negalią turinti valstybė. Jei darytų tai, ką privalo, visa Europa būtų santarvėje ir saugi, o dabar dėl tos idiotų valdomos rusijos visa Europa atsibudo (irgi labai geras ženklas) ir suprato, kad rusija visuomet liks sssr idėjų saugotoja ir visuomet norės atkurti sssr ir likti pasaulio žandaru. Čia labai reikalingas tam tikras revanšas, tai būtų labai laiku alkaniems ruskiams.

Debilam runkeliam

Debilam runkeliam portretas
Rusija privalo apie tokius isbandymus informuoti visas valstybes,kurios turi tokias raketas,kad nekiltu karo o ne del to kad girti runkeliai rasytu kvailystes komentaruose Asilu lietuvoj ustenka
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių