Quantcast

Rusijos diplomatijos vadovas rengiasi vykti vizito į Šiaurės Korėją

  • Teksto dydis:

Rusija trečiadienį pranešė, kad šalies diplomatijos vadovas Sergejus Lavrovas planuoja vykti vizito į Šiaurės Korėją, vienam rusų leidiniui anksčiau šiandien pranešus, kad ministras šioje uždaroje valstybėje gali apsilankyti jau kitą savaitę.

„Ruošiamasi Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovo vizitui į Šiaurės Korėją“, – naujienų agentūrai AFP sakė URM atstovė Marija Zacharova.

Ji teigė, kad konkreti jo vizito data bus paskelbta vėliau, ir atsisakė pateikti daugiau detalių.

Anksčiau trečiadienį verslo dienraštis RBK pranešė, kad S. Lavrovas gali lankytis Šiaurės Korėjoje gegužės 31-ąją. Leidinys rėmėsi Rusijos užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnybos pateikta informacija.

Praėjusį mėnesį Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministras Ri Yong Ho (Li Jong Ho) buvo atvykęs į Maskvą derybų su S. Lavrovu, Pchenjanui stengiantis pagerinti įtemptus santykius su galingosiomis pasaulio šalimis.

„Rusija yra kaip niekada anksčiau yra linkusi vystyti gerus kaimyniškus santykius su Šiaurės Korėja“, – tada sakė Rusijos diplomatijos vadovas.

Šią savaitę Šiaurės Korėja rengiasi sunaikinti savo branduolinių bandymų poligoną, kuriame buvo surengti visi šeši šalies branduoliniai bandymai.

Šį žingsnį Pchenjanas vaizduoja kaip geros valios gestą artėjant planuojamam Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) ir JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) susitikimui, kuris turi įvykti birželio 12 dieną Singapūre.

Vis dėlto abi šio istorinio viršūnių susitikimo pusės verčia abejoti, ar šios derybos apskritai įvyks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Reikia mažulį susitikimui su 'Trumpu' paruošt.;D

Tai gal

Tai gal portretas
Ruošiasi kam? Vizitui...o ne vizito

Elfas

Elfas portretas
Koks gali būti diplomatinis vizitas į Šiaurės korėją.Tik toks pas tokį patį gali važiuoti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių