Quantcast

Rusijos Bažnyčia atliks tyrimą dėl „Gucci“ dvasininko“

  • Teksto dydis:

Rusų dvasininkas, savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ puikavęsis tokiais prabangiais daiktais kaip „Louis Vuitton“ rankinės ir „Gucci“ batai, turės stoti prieš disciplinarinį komitetą, pirmadienį pareiškė Rusijos Ortodoksų Bažnyčios atstovas.

Viačeslavas Baskakovas jau ištrynė nuotraukas, kuriose buvo įsiamžinęs su dizainerių kurtais daiktais. Atvaizdus praėjusią savaitę buvo pasigavusi Rusijos žiniasklaida.

„Tokie veiksmai nepriimtini. Bažnyčia reikalauja savo atstovų kuklumo ir nuosaikumo“, – naujienų agentūrai AFP sakė Maskvos patriarcho Kirilo atstovas Aleksandras Volkovas.

Pasak jo, V. Baskakovas stos prieš disciplinarinį komitetą Tverės regione į šiaurę nuo sostinės.

Atstovas pabrėžė, kad tai nėra kriminalinis tyrimas ir kad „didžioji dauguma Rusijos Ortodoksų Bažnyčios kunigų gyvena labai kukliai“.

Jis nenurodė posėdžio datos ir nekomentavo galimos bausmės.

V. Baskakovas nėra pirmas Bažnyčios atstovas, atsidūręs keblioje padėtyje dėl prabangos prekių.

2009 metais lankydamasis Ukrainoje patriarchas Kirilas sukėlė triukšmą dėl savo „Breguet“ laikrodžio, kainuojančio maždaug 30 tūkst. eurų.

Dar kitu atveju Bažnyčia pripažino, kad vienoje Kirilo nuotraukoje Bažnyčios interneto svetainėje buvo ištrintas jo laikrodis. Tąkart interneto vartotojai pastebėjo, kad prabangus laikrodis atsispindi poliruoto stalo paviršiuje, bet jo nėra ant patriarcho riešo.

Tinklaraštininkai taip pat išsiaiškino, kad patriarchui priklauso prabangus butas Maskvoje.

Bažnyčios turtas ir politinė įtaka nepaprastai išaugo šalies prezidentu tapus Vladimirui Putinui. Rusijos vyriausybė sugrąžino Bažnyčiai daug turto, konfiskuoto sovietų laikais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių