Quantcast

Rusijos Aukščiausiasis Teismas priėmė A. Navalnui nepalankų sprendimą

  • Teksto dydis:

Rusijos Aukščiausiasis Teismas trečiadienį patvirtino apkaltinamąjį nuosprendį šalies opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui ir jo broliui iškeltoje baudžiamojoje byloje.

Šis 2014 metais paskelbtas nuosprendis buvo formali priežastis, dėl kurios A. Navalnui buvo uždrausta iškelti savo kandidatūrą kovą vykusiuose prezidento rinkimuose.

A. Navalnas kartu su broliu Olegu 2013 metais buvo nuteistas už maždaug 410 tūkst. eurų vertės medienos pasisavinimą iš vienos valstybinės įmonės. Rusijos valdžios kritikai vadina šią bylą politiniu kerštu.

Opozicijos lyderis nuosprendį apskundė, tačiau pralaimėjo teisinę kovą. Vėliau A. Navalnas kreipėsi į Europos Žmogaus Teisių Teismą, kuris 2016 metais priėmė jam palankų sprendimą.

Trečiadienį Aukščiausiasis Teismas priėmė nutarimą prieš bylos persvarstymą ir patvirtino apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Kremliaus kritikas buvo lygtinai nuteistas, o jo broliui skirta 3,5 metų kalėjimo.

Po teismo posėdžio A. Navalnas pareiškė, kad toks nutarimas liudija apie tai, kad Rusija atsisako gerbti prisiimtus tarptautinius įsipareigojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių