Quantcast

Rusijos ambasadoje Argentinoje aptikta beveik 400 kg kokaino

  • Teksto dydis:

Argentinos policija Rusijos ambasadoje Buenos Airėse aptiko beveik 400 kg kokaino ir areštavo kelis narkotikų prekyba užsiimančios gaujos narius, ketvirtadienį pranešė Argentinos saugumo ministrė.

Patricia Bullrich (Patrisija Bulrič) spaudos konferencijoje sakė, kad narkotikai buvo aptikti ambasados priestate, o radinio vertė juodojoje rinkoje siekia maždaug 50 mln. JAV dolerių.

„Narkotikų prekeivių gauja mėgino per Rusijos ambasados diplomatinių kurjerių tarnybą“ nugabenti narkotikus į Europą, sakė ministrė.

Pasak jos, Rusijos ir Argentinos policija nusprendė surengti operaciją, kai Rusijos ambasadorius 2016 metų gruodį informavo pareigūnus apie rastus narkotikus.

„Kokainas buvo pakeistas miltais, o 16-oje krepšių su narkotikais buvo paslėpti sekimo prietaisai“, – sakė P. Bullrich ir pridūrė, kad per bendrą operaciją buvo sulaikyti iš viso penki įtariamieji – du Argentinoje ir dar trys Rusijoje.

Pasak ministrės, „itin grynas“ kokainas turėjo būti nugabentas į Rusiją ir galbūt Vokietiją, kur gyvena įtarimas šios gaujos vadeiva.

„Manome, kad Vokietijos policija areštuos šį bėglį“, – sakė ji.

Pasak P. Bullrich, Rusijos saugumo tarnybos agentai buvo triskart atvykę į Argentiną padėti vietos tyrėjams. Tyrimas truko iš viso ilgiau nei metus.

Vienas iš dviejų Argentinoje sulaikytų asmenų yra natūralizuotas rusas, dirbęs Buenos Airių policijoje, sakė P. Bullrich.

Vietos žiniasklaida praneša, jog šis asmuo yra Buenos Airių miesto policijos vado pavaduotojas Ivanas Bliznioukas (Ivanas Blizniukas).

Tyrėjai mano, kad konfiskuotas kokainas į Argentiną atkeliavo iš Kolumbijos arba Peru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip

šiaip portretas
to omg ,matosi kadstraipsnio net neskaitęs,iš čia ir tokie komentarai,metai kaip Argentinos policija kartu su rusų diplomatais sekė kontrabandinius kelius,rezultate yra kaip yra,svarbu paloti,nores tavo komentarai nėi rusams,nei Argentinai neįdomūs,geriau būtum susirūpinęs prieš kiek laiko apie lietuviškus narkotikų tiekėjus,,

...

... portretas
Galinga tos Argentinos mafija, visai kaip mūsų gydytojai Santariškėse.

OMG

OMG portretas
Niet analogov v myre,ruskiu diplomatai ,,stumdo koksa,,.gal putleris algu nebemoka,tai ir priversti dirbti narkokurjeriais.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių