Quantcast

Rusijai – Vokietijos kritika dėl planų pastatyti Reichstago kopiją jaunimui

  • Teksto dydis:

Vokietija kritikuoja Rusijos kariuomenės planus netoli Maskvos esančiame patriotiškumo ugdymo teminiame parke pastatyti Berlyno parlamento pastato kopiją, kurią galėtų atakuoti jame besilankantys paaugliai.

Rusijos gynybos ministerija trečiadienį pranešė, kad Reichstago kopija suteiktų „Jaunosios armijos“ programos dalyviams galimybę „šturmuoti konkrečią vietą, o ne ką nors abstraktaus“. „Jaunosios armijos“ programa sukurta moksleivių karinių įgūdžių lavinimui ir patriotiškumo skiepijimui.

Vokietijos vyriausybės atstovė Ulrike Demmer (Ulrikė Demer) pareiškė, kad šis planas „yra stebinantis ir kalba pats už save“.

„Mes nestatytume ko nors panašaus vokiečių jaunimo ugdymui“, – pridūrė Vokietijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Martinas Schaeferis (Martinas Šėferis).

Reichstago pastate 1945 metais vyko įnirtingi Raudonosios armijos ir nacių karių susirėmimai. Nuotraukos, kuriose įamžinta, kaip sovietų kariai virš šio pastato kelia savo vėliavą, Rusijoje net garbinamos kaip ikonos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Reikia pastatyti.O virš reichstago- Putino subinės maketas kad cholopas tikrai pasijaustų atlikęs savęs vertą žygį.

Nėra ko tredalioti hansams

Nėra ko tredalioti hansams portretas
Tegul jaunuimas žaidžia, turės užsiėmimo. Juk hansai pateisino Prancūzų žurnalo Charlie Hebdo pasityčiojimą iš musulmonų. Juk ten tikinčiųjų įžeidimas, o čia kažkos ststinys. P.S. juk rusai buvo užėmę originalą savo laiku.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių