Quantcast

Rusija: turime teisę atlikti baudžiamąjį Ukrainos vadovų persekiojimą

  • Teksto dydis:

Rusija turi jurisdikciją nagrinėti nusikaltimus bylose, keliamose dėl piliečių teisių pažeidimų per konfliktus Donbase, bei atlikti baudžiamąjį Ukrainos vadovų persekiojimą, pareiškė ketvirtadienį Rusijos Tyrimų komiteto pirmininkas Aleksandras Bastrykinas.

Pasak jo, baudžiamojo atsakomybėn patraukta 30 asmenų – dabartinių ir buvusių Ukrainos valstybės tarnautojų.

Rusijos tyrėjai taip pat tvirktina laukią iš Ukrainos įrodymų apie Rusijos agresiją Donbase.

„Tyrėjai kartu su kitų centrinio aparato poskyrių atstovais išsamiai išnagrinėjo Rusijos jurisdikcijos klausimą dėl minėtų veikų tyrimo“, – pareiškė A.Bastrykinas savo ataskaitoje.

„Nustatyta, kad tarptautinės humanitarinės teisės normos suteikia Rusijai pagrindo vykdyti savą universalią jurisdikciją tokios kategorijos bylų tyrime“, – pranešė A.Bastrykinas.

„Kitaip sakant, kelti baudžiamąsias bylas dėl genocido, taip pat imtis baudžiamojo persekiojimo asmenų iš Ukrainos aukščiausios politinės ir karinės vadovybės yra teisėta ir pagrįsta tiek Rusijos įstatymų, tiek tarptautinės teisės normų požiūriu“, – pabrėžė Tyrimų komiteto vadovas.

Pasak jo, dėl karinių nusikaltimų Donbase Rusija yra iškėlusi bylas 30 asmenų. Tarp jų yra vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas, buvęs gynybos ministras Valerijus Heletėjus, Ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas Viktoras Muženka, Saugumo tarnybos pirmininkas Valentynas Nalyvaičenka.

Anot A.Bastrykino, Rusijos Tyrimų komitetas taip pat išsiuntė pateikė Ukrainai paklausimą pateikti įrodymų dėl Kijevo pareiškimų, kad Rusija finansuoja terorizmą Ukrainos rytuose.

„Gavę atsakymus į šiuos paklausimus planuojame atlikti atitinkamą Ukrainos nurodytų faktų patikrinimą, ir apie patikrinimo rezultatus informuoti Ukrainą bei pasaulio bendruomenę“, – sakė A.Batrykinas.

Ta proga Ukrainos naujienų agentūra UNIAN primena, kad Rusija pernai kovą, įvedusi savo karius, aneksavo Krymą ir ėmėsi destabilizavimo veiksmų Ukrainos rytuose. Rusija tiekia prorusiškiems Donecko ir Luhansko kovotojams ginklus ir siunčia savanoriais vadinamus samdinius bei Rusijos reguliariųjų pajėgų karius.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaUkrainos vadovaibaudžiamasis persekiojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
tikrai artėja rinkimai ir kęstas br. didina savo trolinimą, išreikšdamas vergišką prielankumą mūsų didžiausiems priešams putleriui ir jo gaujoms. Neturi tie ruskiai jokios teisės nei kištis, nei persekioti kitų valstybių atstovų, o mes tikrai turime teisę persekioti ir traukti baudžiamojon atsakomybėn visokius golovatovus, nesėkmingą ruskių prezidentą gorbačiovą ir pan. Ne ruskiai vadovauja pasauliui, todėl gali karksėti su tokiais kaip kęstas br. ir grasinti aplinkiniams. Beje, kęstą br. ruskiai, ko gero, priimtų į savo karinės chuntos ginklų tiekėjus, nes jis gi žino, "kam duoti ginklų ir su kuo draugauti". šią jo frazę būtina prisiminti, nes tai - gyvatė, priglausta užantyje.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Mūsų geriausi draugai praranda valdžią: Mūsų geriausi draugai yra Porošenka ir Jaceniukas. Atsimenate, mes vienintėliai pasaulyje jiems davėme ginklų karui Ukrainoje? Tie patys. Valdžia, apie kurią kalbame, yra svarbiausia - vietos savivaldybės. Rinkimai jau greitai - ateinantį spalio mėnesį. Ukrainos gyventojai nepatenkinti Kijevo valdžios nesugebėjimu ir kaltina Porošenką bei Jaceniuką. Jaceniukas dabar Ukrainoje tiek nepopuliarus, kad jo partija net nepatektų į parlamentą (populiarumas mažesnis, negu penki procentai). Nuo Porošenkos koalicijos partneriai bėga, kaip nuo raupsuoto (žiūrėk čia) [1]. Reikia žinoti, su kuo draugauti ir kam duoti ginklus. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

ko tiems ruskiams

ko tiems ruskiams portretas
kištis į svetimos valstybės reikalus? ruskynas sukėlė karą, o dabar vaizduoja avinėlius?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių