Quantcast

Rusija smerkia „raganų medžioklę“ prieš jos diplomatus

  • Teksto dydis:

Maskva trečiadienį pareiškė, kad Briuselio sprendimas leisti Europos Parlamente lankytis tik dviem Rusijos diplomatams yra „raganų medžioklė“, o pareigūnai paragino imtis atsakomųjų priemonių.

Vėl paaštrėjus įtampai tarp Maskvos ir Briuselio, Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas (Martinas Šulcas) antradienį paskelbė, kad jo institucijoje galės lankytis tik Rusijos ambasadorius prie Europos Sąjungos Vladimiras Čižovas ir dar vienas diplomatas.

Tas žingsnis buvo atliktas reaguojant į Maskvos sprendimą paskelbti nepageidaujamais asmenimis 89 ES veikėjus dėl jų pozicijos Ukrainos krizės atžvilgiu. Rusija pabrėžė, kad tas sprendimas yra atsakas į ES sankcijas Maskvai.

„Prasidėjo raganų medžioklė prieš rusus, – „Facebook“ žinutėje pareiškė aštrios retorikos nevengianti Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova . – Susidaro įspūdis, kad Europos biurokratija kai kada grįžta į inkvizicijos laikus.“

„Kas toliau? Rusijos diplomatų bažnytiniai teismai ir sudeginimas ant laužo Briuselyje?“ – klausė ji, reikalaudama Briuselio pareigūnų paaiškinimo.

Tuo tarpu Rusijos parlamento aukštųjų rūmų užsienio reikalų komiteto pirmininkas Konstantinas Kosačevas ragino Maskvos pareigūnus imtis naujų atsakomųjų priemonių dėl šio Briuselio akibrokšto.

„Simetrinės ar asimetrinės – (atsakomosios priemonės) neabejotinai turi atsirasti“, – K.Kosačevas rašė „Facebook“.

Jis kaltino ES naudojant dvejopus standartus, pridūręs, kad Briuselis veikiausiai nesuvokia, kad Rusija minėtą „juodąjį sąrašą“ sudarė kaip atsaką į Vakarų šalių sankcijas Ukrainai.

„Kas galima Jupiteriui, negalima jaučiui“, – ironizavo jis.


Šiame straipsnyje: ESRusijapolitika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių